NHL.n perinteisiin kuuluu, että Stanley Cupin voittaneen joukkueen jokainen jäsen saa viettää kesän aikana pokaalin kanssa vuorokauden haluamallaan tavalla.

Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on niin kova pelimies, että saa viettää himoitun pystin kanssa kaksi vuorokautta. Tai sitten ajan tuplaaminen johtuu siitä, että Ovetshkin vei pystin niin kauas sen kotikonnuilta, Venäjälle.

Eilen Ovetshkin vietti pystin kanssa aikaa kotikaupungissaan Moskovassa. Tähtihyökkääjä tuskaili, että aikataulu kannun kanssa kulkemiseen oli kovin tiukka.

– Mielessäni on niin paljon asioita, joita haluaisin tehdä, mutta sitten näin aikataulun. Pitää vaan yrittää tehdä päivän aikana niin paljon kuin ehtii, Ovetshkin sanoi juhlapäivää seuranneen nhl.comin toimittajan Tom Gulittin artikkelissa.

Isä liikuttui nostaessaan
kannua pojan kanssa

Paljon Ovetshkin päivän aikana ehtikin. Pokaali saapui Moskovaan Seremetjevon lentokentälle kello 11 aamupäivällä paikallista aikaa, ja kentältä Ovetshkin seurueineen ja pysteineen suuntasi jalkapallon MM-kisojen ajaksi kaupunkiin pystytetylle fanialueelle.

Ovetshkin vietti alueella kaksi ja puoli tuntia poseeraten fanien ja pokaalien kanssa, mutta silti kaikki halukkaat eivät ehtineet saada kuvaa itsestään Ovetshkinin ja Stanley Cupin kanssa.

Fanialueelta Ovetshkin suuntasi kasvattajaseuransa Moskovan Dynamon harjoituskeskukseen. Siellä hän vietti ensimmäiseksi hetken aikaa vain perheejäsentensä kanssa. Tähtihyökkääjän isä Mihail pääsi nyt ensimmäisen kerran tekemään tuttavuutta Stanley Cupin kanssa. Isä ei käynyt katsomassa finaaliotteluita paikan päällä toisin kuin äiti Tatjana.

Isä ja poika nostivat kannun yhdessä, mikä sai isän suorastaan liikuttuneeksi.

– En voi edes kuvailla tätä sanoin. Kolmetoista vuotta olemme tehneet töitä tämän eteen, ja kun nyt saa nostaa kannun, se on aivan valtavan onnellinen hetki, Mihail Ovetshkin sanoi.

– Hän on aina unelmoinut tästä hetkestä. Hän on auttanut minua niin paljon, ja nyt tämä viimein toteutui, hyökkääjä puolestaan kommentoi.

Dynamon keskuksessa Ovetshkin myös mm. kannusti seuran junioreja seuraamaan unelmiaan sekä vei kannun Dynamon valmentajien huoneeseen, kuten oli luvannut. Siellä seurana oli Ovetshkinin entinen joukkuetoveri ja Dynamon nykyinen valmentaja Vladimir Vorobiev.

– Sanoin viime kesänä, että jos voitamme, tuon kannun tänne ja otamme muutaman oluen. Tämä oli todella hieno hetki, Ovetshkin hehkutti.

Nimekäs juhlaseurue
joutui pettymään

Yöllä Ovetshkin seurueineen juhli Karaoke Royal Arbat -nimisessä ravintolassa. Paikalla olivat mm. Capitalsin mestarijoukkueeseen kuuluneet Jevgeni Kuznetsov ja Dimitri Orlov sekä entinen Capitals-hyökkääjä ja kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Sergei Fedorov.

Ilta sai harmillisen alun, kun Venäjä hävisi jalkapallon MM-kisojen puolivälierän Kroatialle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelun päätyttyä Ovetshkin kantoi kannun estradille.

– Voimme kerätä kyyneleemme kannuun, Ovetshkin murjaisi.

Venäjä hävisi, mutta tänään on uusi päivä. Ja Ovetshkinilla uusi päivä kannun kanssa.

Lue nhl.comin koko artikkeli tästä linkistä.