Porin Ässät on rakentanut tänä keväänä jälleen lupaavaa joukkuetta ensi kautta varten. Edustusmiehistön lisäksi seura on hankkinut tärkeitä palasia myös A- ja B-junioreihin.

Ässät kertoo nettisivuillaan, että yhä useampi nuori lupaus on valinnut porilaisseuran sen loistavien harjoitusolosuhteiden ja pelaajahistorian takia. Seuran maine junioreiden kehittämisessä on hyvä, sillä se luottaa nuoriin ja antaa paljon mahdollisuuksia nousta nopeasti Liigaan.

Tänä vuonna nuorisomaajoukkueissa pelasi kymmenen Ässät-pelaajaa, joista osa on tällä hetkellä antamassa näyttöjä NHL-seuroille. Esimerkiksi suomalainen NHL-lupaus Jesperi Kotkaniemi (kuvassa) kuuluu Ässien juniorimyllyn helmiin. Liigassa tänä vuonna pelannut hyökkääjä kilpailee NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksen paikoista, ja hänelle ollaan povattu hienoa uraa taalajäillä.

Menetys muille seuroille

Tänä keväänä Ässät on houkutellut monia lahjakkuuksia Poriin. Se on pystynyt saalistamaan nuoria pelaajia kilpailijoilta, kuten C-nuorten SM-liigassa loistaneen Valtteri Karnarannan Kärpistä sekä Lenni Killisen Bluesista. Karnaranta kuului sarjansa tehokkaimpiin pelaajiin ja Killinen on tällä hetkellä Los Angeles Kingsin testileirillä.

Etenkin B-junioreille ollaan kehitetty hyvä polku kehittyä nopealla aikataululla. B-juniorit tekevät paljon yhteistyötä ikäryhmää vanhempien eli A-junioreiden kanssa, mikä helpottaa myöhemmin sarjatasolta nousemista. Samalla A-juniorit ovat lähellä edustusmiehistöä.

Ässien organisaatio on erittäin tiivis yhteisö ja Liigajoukkue sekä A- ja B-juniorit tekevät päivittäistä yhteistyötä joukkueiden kesken. Tämä tarjoaa yksilöille hyvin selkeän mahdollisuuden edetä aina liigajoukkueeseen asti. Ässien tavoite on nyt ja tulevaisuudessa saada omaan liigajoukkueeseen huipputason nuoria pelaajia ja kehittää heitä aina kansainvälisille kentille (NHL ja KHL) saakka, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kuvailee seuran sivuilla.

Olosuhteisiin ja juniorivalmennukseen ollaan panostettu, jotta Liiga-joukkueessa pelaisi entistä enemmän oman seuran kasvatteja.

– Kilpakiekon olosuhteet ovat erinomaiset Isomäki Areenan remontin jälkeen. Sekä A- että B-nuorilla on joukkueiden omat tilat. Isomäki Areena, Karhuhalli ja Isomäen maastot tarjoavat erinomaiset oheisharjoittelumahdollisuudet pelaajille, Ässien valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa kertoo.