Valinnat NHL:n kunniagalleriaan jakoivat mielipiteitä – nämä huippupelaajat jäivät taas ulkopuolelle

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL julkaisi hiljattain uudet jäsenet sarjan kunniagalleriaan, eli Hall of Fameen. Monet valinnoista olivat erittäin odotettuja, kuten maalivahtilegenda Martin Brodeur, mutta esimerkiksi komissaari Gary Bettmanin saama tunnustus herätti kummastusta.

Kummastusta herättivät myös pelaajat, jotka jätettiin jälleen kunniagallerian ulkopuolelle. Hockey News listasi kymmenen entistä lajin huippunimeä, joiden meriittilista olisi voinut riittää pääsyyn lajilegendojen joukkoon, mutta joutuivat tänä kesänä jälleen pettymään.

Daniel Alfredsson

Ottawa Senatorsin ikoninen hyökkääjä oli lähellä päästä jo viime vuonna Hall of Fameen, mutta tuolloin tunnustuksen saivat muun muassa Paul Kariya sekä Teemu Selänne. Hän oli tänä vuonna yksi ennakkosuosikeista, mutta valintaa ei vieläkään tullut. Ruotsalainen teki NHL-urallaan 1157 tehopistettä, eikä komea määrä kalpene muiden HoF-pelaajien joukossa.

Curtis Joseph

Tunnettu maalivahti ja olympiavoittaja on pelattujen NHL-otteluiden sekä voittotilastojen kärkiryhmässä, mutta maalivahdin paikan vienyt Brodeur kiilaa tilastoissa selkeästi ylemmäksi. Joseph voi saada kunnian ensi vuonna.

Jeremy Roenick sekä Pierre Turgeon

31 pelaajasta, jotka ovat tehneet urallaan yli 500 maalia ja 1200 pistettä, 27 kuuluu Hall of Fameen. Kaksi pelaajaa jatkavat vielä uraansa, joten heitä ei voi vielä sinne valita, ja kaksi muuta ovat Roenick sekä Turgeon. Kaksikolta puuttuu Stanley Cup, joka on jarruttanut pääsyä huippujen kerhoon.

Keith Tkachuk

Pelätyllä huippuhyökkääjällä on takanaan yli 500 maalia, yli 1000 pistettä sekä yli 2000 jäähyminuuttia. Vastaaviin lukemiin ovat päässeet vain kaksi muuta NHL-pelaajaa. Tkachuk kuului aikansa hurjimpiin maalitykkeihin, kun hän teki 15 kauden aikana enemmän maaleja kuin Selänne tai Jaromir Jagr. Hänet valittiin kahdesti NHL:n tähdistökentälliseen.

Theoren Fleury

Fleury oli aikansa kummajainen, kun hän kuului 168-senttisenä NHL:n ykkösnimiin 1990-luvulla. Tuolloin lajia hallitsivat järkälemäiset pelaajat, ja oli pienoinen ihme, kun Fleury pystyi tekemään peräti 1088 tehopistettä. Pelasi hetken aikaa Tapparassa työsulkukaudella 1994-1995.

Rod Brind’Amour

Carolina Hurricanesin entinen kapteeni toimii nykyisin seuran uutena päävalmentajana. Pääsi nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan keväällä 2006, kun Hurricanes voitti historiansa ensimmäisen Stanley Cupin. NHL:ssä pelejä kertyi hieman vajaa 1500 ja tehopisteitä lähes 1200.

Aleksandr Mogilny

Neuvostoliiton legendaarinen pelaaja oli NHL:n ensimmäinen eurooppalainen kapteeni. Loukkaantumisten takia ura päättyi ennen tuhatta NHL-ottelua, mutta 1032 tehopistettä, Stanley Cup sekä yksi maalipörssin voitto tekevät Mogilnystä vahvan ehdokkaan.

Sergei Zubov

Oli tänä vuonna vahva ehdokas, mutta jäi vain niukasti ulos. Tehokkain kunniangallerian ulkopuolelle jäänyt puolustaja. Valittiin 16 vuoden aikana 12 kertaa kymmenen parhaan puolustajan joukkoon. Lisäksi hänellä on kaksi Stanley Cup -sormusta.

Chris Osgood

Osgoodin meriittejä on varjostanut, että hän torjui pelottavan Detroit Red Wingsin maalilla. Oli kuitenkin aikansa paras torjuja pudotuspeleissä, kun Detroit voitti hänen avustuksellaan kolme mestaruutta.

 

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!