Suosittu jääkiekkolehti listasi NHL:n varaustilaisuuden pelaajat – suomalaisten sijoitukset laskivat roimasti

© Kuva: Joonas Hepola

NHL:n varaustilaisuuteen on vajaa kolme viikkoa aikaa. Tänäkin vuonna käydään paljon spekulaatioita ja pohdintoja, kun pelaajien tulevaa järjestystä ennakoidaan.

Ykkösnimi ei pitäisi olla enää kenellekään yllätys. Vuosikymmenen puolustajalupaus Rasmus Dahlin on matkaamassa ensimmäisenä varaavan Buffalo Sabresin leiriin, mutta mikä on pelaajien järjestys ruotsalaisen jälkeen?

Suosittu jääkiekkolehti ja usein ”kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News listasi 120 varaustilaisuuden pelaajaa mielestään siihen järjestykseen, missä heidät huudetaan. Suomalaisten sijoitukset laskivat aikaisimpiin ennustukseen rajusti, eikä ykköskierrokselle mahtunut kuin kolme Pikkuleijonien sankaria.

The Hockey News povaa, että Suomen kärkinimi Jesperi Kotkaniemi varataan vasta 18. nimenä. Podutus muihin listoihin on merkittävä, sillä muun muassa TSN ja The Athletic odottavat, että Ässien hyökkääjä mahtuu parhaimmillaan kymmenen sakkiin.

Toinen suomalaisnimi Rasmus Kupari listattiin sijalle 25. Kärpissä kuluneella kaudella pelannut suomalainen ei päässyt loistamaan loppukevään aikana, vaikkakin menestystä tuli Pikkuleijonien matkassa alle 18-vuotiaiden kisoissa. Kupari istui Liigan pudotuspeleissä paljon katsomossa ja jäi lopulta pisteittä.

The Hockey News on yksi harvoista valtavista jääkiekkomedioista, joka nostaa Sampo Rannan ykköskierrokselle. Yhdysvalloissa junioriliigaa pelannut hyökkääjä mahtui sijalle 30.

Suomalaisia mahtui 120 joukkoon vielä viisi pelaajaa lisää: Jesse Ylönen (47.), Justus Annunen (50.), Niklas Nordgren (93.), Arttu Nevasaari (109.) sekä Lenni Killinen (116.)

Voit katsoa THN:n listan TÄSTÄ.