NHL-veteraanin finaalisarja sai ikävän käänteen – vastustaja jyräsi tylysti

© Kuva: Getty Images

Washington Capitals nappasi viime yön Stanley Cup -finaalisarjan toisen voittonsa, kun se kaatoi kotiottelussa Vegas Golden Knightsin 3-1. Samalle se siirtyi finaaleissa kuljettajan paikalle ja johtaa nyt voitoin 2-1.

Capitals sai ottelusta myös jobinpostia, kun joukkueen 37-vuotias veteraanipuolustaja ja pukukopin johtaja Brooks Orpik jäi vastustajan jyrättäväksi. Pelin toisessa erässä Orpik oli valmistautumassa taklaamaan Vegasin James Nealin, mutta nopea hyökkääjä käänsi selkänsä puolustajaa kohti ja antoi tuntuvan vastataklauksen.

Iskusta yllättynyt Orpik ei kyennyt nousemaan pystyyn, ja tuomari keskeyttikin pelin. Huoltajien avustuksella Orpik pääsi vaihtoaitioon tarkistettavaksi. Hän kuitenkin osoitti jälleen taistelijan luonnettaan ja hyppäsi pienen tauon jälkeen takaisin askiin.

Kun kolmatta erää oli vielä noin puolet pelaamatta, Orpikia ei enää nähty jäällä. Hän myös jätti mediatilaisuuden väliin, joten isku vaikutti varmasti pelaajaan. Useiden lähteiden mukaan, puolustaja oli joutunut aivotärähdysepäilyn takia NHL:n asettamaan pakolliseen lääkärintarkistukseen.

Capitalsin valmentaja Barry Trotz keskusteli median edessä Orpikin tilanteesta. Hän piti tilannetta vaarallisena, mutta uskoo puolustajan selvinneen säikähdyksellä.

– En ole huolissani. Hän on kunnossa, valmentaja kommentoi Associated Press:lle.

Avainpelaajien loukkaantumiset ovat olleet Capitalsin finaalimatkalla isosti esillä. Toisessa ottelussa kätensä loukannut tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsov vaikuttaa olevan jälleen kunnossa, sillä hän tykitti viime yönä tehot 1+1. Myös Niklas Bäckström on kärsinyt käsivammasta, mutta myös hän on pelannut finaalisarjan kunniaksi taistellen.

Orpikilla on pitkä loukkaantumishistoria NHL:ssä, joten hänen pelaaminen seuraavassa ottelussa ei ole varmaa. Varsinkin aivotärähdykset ovat tulleet miehelle ikävän tutuksi.

 


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½