Montreal Canadiens yllätti monet viime viikonlopun varaustilaisuudessa, kun se huusi Jesperi Kotkaniemen kolmannella vuorolla. Ässien kasvattia pidettiin vuoden parhaana sentterinä, jollaista kanadalaisseura on jo pitkään etsinyt.

Kotkaniemi on viettänyt viimeiset päivät Canadiensin testileirillä, missä hän on päässyt esittelemään taitojaan seuran muita lupauksia vastaan. Lyhyen visiitin aikana hän on ehtinyt tutustua ympäristöön ja ihastunut siihen heti.

– Tämä on suuri kaupunki. Rakastan sitä. Kuulin, että täällä on hulluja faneja, enkä malta odottaa heidän tapaamistaan. Nautin olostani täällä ja palaan takaisin Suomeen, kun olen valmis, Kotkaniemi kommentoi NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

Kotkaniemi ei lähde heti puskemaan NHL-jäille, vaan aikoo viettää vielä ensi kauden Porin Ässissä, missä hän voi jatkaa kehitystään rauhassa tutussa ympäristössä.

Testileiriä on vielä vähän aikaa jäljellä, ja Kotkaniemi yrittää saada siitä mahdollisimman paljon irti.

– Haluan näyttää, millainen pelaaja olen. Täällä on paljon hyviä pelaajia, joten haluan vain oppia uusia asioita.

Kotkaniemi on kerännyt heti paljon ylistystä. Hänen kanssaan testileirillä harjoitteleva Ryan Poehling hämmästyi, kun näki suomalaispelaajan kiekon kanssa.

– Pystyt kertomaan, että hän on erityinen pelaaja. Se tyyli, jolla hän pelaa ja miten hän toimii kentän ulkopuolella… Se kertoo paljon hänen luonteestaan ja myös sen, miksi hänet varattiin niin aikaisin, vime vuoden ykköskierroksen varaus kuvaili Kotkaniemeä.