Mitä ihmettä? Liigakonkari lähtee uusiin haasteisiin – valitsi eksoottisen suunnan

© Kuva: Ilari Isotalo

Viime kaudella Liigassa KooKoon riveissä pelannut hyökkääjä Siim Liivik siirtyy Itävaltaan. Hän on allekirjoittanut vuoden sopimuksen Klagenfurtin kanssa.

Liivikin ratkaisuun lienee syy vaihtopenkin takana, sillä joukkuetta valmentaa tulevalla kaudella Petri Matikainen. Matikainen luotsasi kaudella 2011-2012 HIFK:n joukkuetta, jossa Liivik oli myös mukana.

Matikainen oli tyytyväinen saadessaan maanmiehensä työkalukseen tulevaksi kaudeksi.

– Hän täyttää vain osittain klassiset odotukset, joita ihmisillä on ulkomaalaispelaajista. Hän tarjoaa voimakasta ryskettä ja loistavaa työmoraalia ja hän pitää jäällä huolta kaikista pienistä yksityskodista, jotka ovat joukkueen menestyksen kannalta tärkeitä, Matikainen

– Olen aiemmin työskennellyt hänen kanssaan, joten tiedän tasan tarkkaan ne elementit, joita hän pystyy ja aikoo käyttää parantaakseen peliämme ja järjestelmäämme. Hänellä on hyvä fyysinen olemus, häntä voi käyttää kaikilla hyökkäspaikoilla ja on hyvä johtaja luonteeltaan nuorille pelaajillemme. Siim Liivik laittaa aina itsensä likoon joukkueen vuoksi ja pitää huolen, että hänen joukkuetoverinsa tekevät samoin, joten hän tulee olemaan erittäin tärkeä pala ensi kauden joukkuetta.