Helsingin Jokerit saalisti kaudella 2009-2010 itselleen todella ison saaliin, kun Ruotsin pääsarjan kaikkien aikojen maalitykki Fredrik Bremberg saapui seuraan. Koejaksolla aloitettu yhteistyö päättyi onnellisesti, sillä hyökkääjä tehtaili 45 peliin maittavat 39 tehopistettä.

Sen kauden jälkeen Bremberg lähti takaisin Ruotsiin, missä hän lopulta päätti komean uransa vuonna 2014.

Mutta mikä toi miehen Suomeen? Alunperin hänen olisi pitänyt siirtyä KHL:ään, mutta tie sinne katkesi täysin yllättäen ja oudoin perustein.

Sopimus Atlantiin

Bremberg teki kesällä 2009 sopimuksen KHL-seura Atlantiin. Hän oli valmistautumassa alkavaan kauteen, kun joukkue pelasi viimeisiä harjoitusotteluita Riikassa.

Bremberg kertoi tapahtumista ruotsinkieliselle Hockeynews-uutissivustolle.

– Olimme Riikassa harjoistuskauden lopulla, ja ottelun jälkeen yksi seuran johtajista tuli minua vastaan ja sanoi ”Sinut vapautetaan”, pelaajaikoni muistelee.

Ilmeisesti kyseessä oli erimiellisyyksiä pelaajan roolista. Seura halusi Brembergistä alempien ketjujen jokapaikanhöylää, mutta pelaaja itse halusi enemmän hyökkäysvastuuta.

– Minusta tuntui, että heillä oli toinen suunnitelma minua varten. He halusivat eroon minusta.

Sydämen vajaatoiminta

Brembergin sopimus purettiin ennen kauden alkua. Se oli seuralle helppoa, kun ruotsalaisessa todettiin sydämen vajaatoimintaa. Terveyshuoli oli tarpeeksi painava syy sopimuksen irtisanomiseen.

Ruotsalainen oli ällistynyt. Hänellä ei omasta mielestään ollut mitään ongelmia kehonsa kanssa, joten tutkimuksen tulokset yllättivät hänet suuresti.

– Yhtenä aamuna oveen koputettiin, ja minut vietiin sairaalaan sydäntutkimuksiin. He halusivat vain syyn, jotta lähtisin seurasta.

Sopimuksen arvo liikkui yli miljoonassa dollarissa, eikä Bremberg saanut siitä penniäkään. Ura jatkui samana kesänä Suomessa.

Atlant ei enää pelaa KHL:ssä. Se luopui toiminnastaan vuonna 2015 pahojen talousongelmien takia.

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Aftonbladet