Jokerien kannattajia vuosikymmenen vaihteessa ihastuttanut ruotsalaishyökkääjä Fredrik Bremberg muisteli Jokerit-aikaansa edeltänyttä KHL-sopimusta, jonka hän allekirjoitti sittemmin kuopatun Atlant Mytishin kanssa.

Kaikki ei mennyt aivan putkeen. Edellisellä kaudella Djurgårdenin riveissä 57 pistettä paukuttanut ruotsalaisseppä joutui hyvin epämiellyttävään tilanteeseen, joka vain paheni loppua kohti.

– Ensin he halusivat tehdä minusta puolustavan sentterin, joka ei ollut minun pelityylini. Sen jälkeen siitä tuli totaalinen kaaos, Bremberg muistelee Expressenille.

– He tekivät kaiken mahdollisen saadakseen minut ulos ja sanoivat, että minulla on sydämen vajaatoiminta. Lopulta olin kuusi viikkoa asunnollani Moskovassa ja vain odotin. Minulta huijattiin rahaa. Ainakaan he eivät löytäneet sydämen vajaatoimintaa. Kyllä, se oli totaalinen kaaos.

Lopulta Bremberg jätti Atlantin ennen kuin KHL-kausi 2009-10 lähti käyntiin. Jokereiden onneksi kävi näin, sillä ruotsalainen osoittautui nappihankinnaksi. Hän muodosti erinomaisen ketjun Esa Pirneksen ja Jukka Hentusen kanssa kauden loppuun asti.