Noin 11 kuukautta sitten New Jersey Devils päätti ostaa hyökkääjä Devante Smith-Pellyn sopimuksen ulos. Seura ja pelaajat olivat sopineet kahden vuoden sopimuksesta lähes päivälleen vuosi sitten.

Smith-Pelly oli hankalassa tilanteessa. Hänellä oli alla loukkaantumisten täyttämä kausi, eikä peli ollut lähtenyt kulkemaan joukkueessa, joka ei ollut liigan kärkipäätä. Ura oli selvässä risteyskohdassa. Oikea valinta veisi hänen NHL-uransa uudelleen nousuun, väärä valinta päättäisi hänen pelinsä maailman parhaassa sarjassa.

– Tiestin NHL:ään tullessani, että saat vain tietyn määrän mahdollisuuksia. Tiesin, että tämä saattaa olla minun viimeinen. Otin ulososton henkilökohtaisesti, Smith-Pelly kuvaili tuntojaan Washington Postille.

Hän solmi 650 000 dollarin kausiansiot takaavan, yhden vuoden sopimuksen Capitalsin kanssa. Se oli mahdollisuus, johon piti tarttua ja pitää tiukasti kiinni.

Tällä kaudella hän on ostanut itselleen jatkoaikaa NHL:ssä. Seitsemää peliä vaille täyden runkosarjan pelannut hyökkääjä ei tehoilla mässäillyt (7+9=16) mutta alivoimapelissä hän nousi tärkeäksi tekijäksi.

Pudotuspeleissä hänen roolinsa on vain kasvanut. Smith-Pelly tekee kaukalossa lähes kaikkea mahdollista. Kuusi maalia 23 pudotuspeliottelussa kertoo, että myös nuotta on heilunut aivan eri tahtiin.

– Kun pystyt tekemään kaikkea, löydät oman markkinarakosi. Hän on ollut meille todella tärkeä pelaaja. On hienoa nähdä, että hän saa tunnustusta hänen kovasta työstään, joka usein jää huomaamatta, joukkuetoveri John Carlson sanoi.