Nick Boynton lopetti NHL-uransa vuonna 2011 ollessaan vasta 32-vuotias. Peräti 8-10 diagnosoitua aivotärähdystä kärsinyt puolustaja tunnettiin kovana tappelijana ja tämän lisäksi erinomaisena pelaajana. Stanley Cupin hän voitti Chicago Blackhawksin riveissä vuonna 2010.

Uransa jälkeen Boynton on kärsinyt useista aivovammojen aiheuttamista sivuoireista kuten masennuksesta ja valtavista kivuista. Näitä ovat seuranneet alkoholi ja lääkkeiden väärinkäyttö.

– Olen viime vuosina ajatellut paljon kuolemaa. Kuolemista ja sitä, millaista olisi, jos en enää olisi tässä maailmassa. Olen kärsinyt valtavasti lopetettuani pelaamisen ja olen kohdannut kaikenlaisia henkilökohtaisia demoneita. Mutta viime aikoina olen ajatellut paljon Steve Montadoria, Wade Belakia, Derek Boogaardia ja Rick Rypienia. Tunsin nuo jätkät. He olivat kaikki aitoja ihmisiä minulle, Boynton kertoi The Players Tribunen julkaisussa.

Edellä mainittu nelikko kiekkoili aikoinaan NHL:ssä, mutta jokainen heistä on nyt menehtynyt.

– He pelasivat samaa peliä kuin minäkin ja he kärsivät todella paljon ennen kuolemaansa. Ihan kuin minä nykyään. Mutta nyt he ovat… poissa.

Nykyään 39-vuotias Boynton pelasi NHL-urallaan 605 ottelua tehoin 34+110=144. Jäähyminuutteja hänelle kertyi 862. Uran jälkeen käteen jäi kuitenkin lähinnä vain tuskaa.

– Kun asiat ovat todella huonosti, löydän itseni ajattelemasta kuolemaa. Kuinka voisin paeta kipua… Kuin kuolema olisi ulospääsy kaikesta. Kuolema ei ole kuitenkaan sitä mitä varsinaisesti haluan. Kuitenkin monesti, kun asiat menivät todella huonoon suuntaan, kuolema ei tunnu lainkaan huonolta vaihtoehdolta, Boynton tuskaili.

Kanadalainen on pitänyt jo pitkään kaikki asiat omana tietonaan. Valehdellut läheisilleen, että kaikki on hyvin. Niin ei kuitenkaan ole ja nyt mies haluaa hakea apua ongelmiinsa.