Leijonat jatkoi eilen illalla vakuuttavaa taivallustaan jääkiekon MM-kilpailuissa kukistamalla Norjan murskaavasti 7–0.

Suomen NHL-tähdet jatkoivat fanien ihastuttamista toinen toistaan upeammilla osumilla, kun peräti neljä osumaa merkittiin NHL-vahvistusten nimiin. Kaksi osumaa taas meni viime kaudella KHL:ssä pelanneille hyökkääjille eli Marko Anttilalle ja Veli-Matti Savinaiselle.

Leijonien kenties vakuuttavin – tai vastustajaa nöyryyttävin, miten vain – suoritus nähtiin kuitenkin Oulun Kärppien hyökkääjältä Saku Mäenalaselta, 23. Vahvasti ensimmäisessä MM-turnauksessaan esiiintynyt nelosketjun hyökkääjä on saanut vastuuta myös alivoimalla, ja eilen isokokoinen hyökkääjä otti tuosta roolista ottelun lopussa kaiken ilon irti.

Ottelua oli jäljellä reilut kaksi minuuttia, kun Leijonat oli alivoimalla Mikko Rantasen istuessa jäähyllä. Sakari Manninen purki kiekon pitkälle Norjan päätyyn, ja kokenut norjalaispuolustaja Stefan Espeland luisteli rauhassa kiekon perään.

Vähän liiankin rauhassa, sillä Mäenalanen höyryjunan lailla perässä. Juuri kun Espeland oli ehtimässä kiekkoon, Mäenalanen tylysti työnsi tätä pari metriä eteenpäin ja nappasi kiekon kuin sen kuuluisan tikkarin lapselta. Mäenalanen kääntyi kaikessa rauhassa ja syötti taaksepäin Manniselle.

Samaan aikaan Espeland haki tukea jään pinnasta, onnistui kampeamaan itsensä jaloilleen ja luuli ehtivänsä vielä paikkaamaan erheensä. Espeland ja apuun rientänyt Mathis Olimb ryntäsivät kumpikin Mannisen kimppuun, ja tämä syötti rystyltä kylmän viileästi norjalaispelaajien välistä yksin jätetylle Mäenalaselle.

Kaiken kukkuraksi Espeland vielä kaatui sännätessään epätoivoisesti Mannista kohti ja katseli Mäenalasen tyylikkään viimeistelyn ns. etanaperspektiivistä. Ei ihme, että välittömästi maalin jälkeen Olimb lähetti erittäin jäätävän katseen Espelandia kohti. Mäenalanen taas pääsi tuulettamaan jo toista MM-kisaosumaansa vasta uransa kolmannessa aikuisten arvokisaottelussa.

”Aivan sama, mikä rooli”

Liigassa Mäenalanen sai paljon vastuuta Kärppien kärkiketjuissa ja paukutti 59 runkosarjaottelussa kovat tehot 17+29=46. Kultajuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Mäenalanen saalisti 18 ottelussa pisteet 5+5=10.

Mestaruusjuhlista Mäenalanen hyppäsi lähes suoraan Leijonien MM-kisakoneeseen. NHL-miesten tähdittämässä joukkueessa rooli on luonnollisesti aivan erilainen kuin Kärpissä.

– Peliaika on puolet pienempi kuin Liigassa, joten siihen pitää asennoitua oikein. Suurin juttu on korvien välissä, Mäenalanen kommentoi aiemmin tänään Leijonat.com-sivuston haastattelussa.

– Haluan tuoda jäälle monipuolista pelaamista ja kovaa luistelua. Ja maaleja pystytään tekemään – joten tehdään niitä! Mäenalanen sanoi.

Myös Mäenalasen kommenteista huokui sama loistava fiilis, jota muut Leijonien pelaajat ovat kisojen aikana jo ehtineet hehkuttamaan.

– Aivan sama mikä rooli. Menen tarvittaessa vaikka maaliin! Kunhan saan olla näiden jätkien kanssa mukana. Hienoa olla täällä, Mäenalanen sanoi Leijonat.comille.

Katso Mäenalasen huikea alivoimamaali jutun alussa olevalta koostevideolta. Mäenalaisen suoritus alkaa kohdasta 0.46.