Kahtena edellisenä vuotena Stanley Cup -mestaruuden voittaneessa Pittsburgh Penguinsissa muhii melkoinen kohu.

The Athletic -lehden Penguinsin sisäpiiritoimittajan Josh Yohen tietojen mukaan Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivanilla ja tähtihyökkääjällä Phil Kesselillä on paha välirikko.

Yohen mukaan Kesseliä hiersi Sullivanin kokoonpanovalinnat juuri pettymykseen päättyneissä pudotuspeleissä. Yhdysvaltalaishyökkääjä olisi halunnut pelata pudotuspeleissä venäläistähti Jevgeni Malkinin rinnalla, mutta häntä pompoteltiin kolmos- ja nelosketjun välillä.

Kessel pelasi kuluneella kaudella runkosarjassa Malkinin rinnalla ja tulos oli häkellyttävää. 30-vuotias taituri nakutti uransa ennätyspisteet 34+58=92.

Sullivan näki Kesselin valituksen kokoonpanoista itsekkäänä ja Yohen mukaan Penguinsin sisäpiiristä on sanottu, että 30-vuotias hyökkääjä oli mököttänyt sen takia.

Kesselin pudotuspelit menivät pahasti penkin alle, kun 12 ottelussa hän ampui vain yhden maalin. Syöttöpisteitä hän summasi yhteensä kahdeksan, mutta vain kaksi niistä syntyi tasakentällisin.

Kesselin heikot peliesitykset herättivät heti spekulaatioita hänen pelikunnostaan. Sullivan kielsi kesken pudotuspelien sen, että Kessel kärsisi jostain loukkaantumisesta. Hän pyörsi kuitenkin puheensa heti pudotuspelien jälkeen paljastamalla lehdistölle, että Kessel pelasi läpi kauden loukkaantuneena ja tuskissaan.

Yostin mukaan Kessel poistui usein harjoituksista ensimmäisenä ja vieraili ajoittain mielummin Rivers Casinolla, kuin joukkueensa videopalavereissä.

Yost väittää, että Sullivan ja Kessel eivät pidä toisistaan ja tunne on molemminpuolista. Penguins ei kuitenkaan ensisijaisesti aio kaupata Kesseliä pois, mutta kuuntelee silti tarjouksia hänestä.

– Välirikko olisi hyvä selvittää, koska Penguins ei voita, jos kauppaavat Kesselin pois. On epätodennäköistä, että Penguins saisi vastikkeena jotain, mikä parantaisi heidän tehokkuutta. Jos tämä välirikko on kuitenkin niin paha, että sitä ei voi korjata, vaihtokauppa täytyy tehdä. Minulle on kerrottu, että Penguins ei yritä aktiivisesti kaupata Kesseliä, mutta he ovat valmiita kuuntelemaan tarjouksia hänestä, Yost sanaili The Athleticin artikkelissaan.