Jääkiekon MM-kisaisäntä Tanska avasi MM-urakkansa Herningissä riemukkaasti voitolla. Rakas etelänaapuri Saksa taipui punapaidoille rankkarikisan päätteeksi 2-3.

Maalihanat avattiin toisessa erässä. Jesper Jensen komea tykki puhui, eikä Saksan maalivahdilla Timo Pielmeierilla ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Saksan tasoituksen 1-1:een ampui NHL-tähti Leon Draisaitl. Tanskan puolustus ei saanut purettua ja Yasin Ehliz syötti Draisaitlille vetopaikkaan.

Toiselle erätauolle siirryttiin Tanskan 2-1 -johtolukemissa Frederik Stormin maalattua. Ehliz tasoitti kolmannessa erässä kuitenkin 2-2:een Seidenbergin oltua tällä kerralla syöttäjänä.

Ratkaisu venyi voittolaukauskisaan. Siinä ainoana onnistujana kunnostautui Herningin oma poika, Tanskan kokenut NHL-hyökkääjä Frans Nielsen.

USA, Kanada ja Suomi ovat lohkon suosikkeja, mutta Tanska ja Saksa taistelevat tiukasti Herningin lohkon neljännestä jatkopaikasta. Voitto saattoi olla Tanskalle merkittävä.