Suomalaispuolustaja Sami Nikun ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa on sujunut upeasti. Huhtikuussa Niku, 21, valittiin farmiliiga AHL:n tähdistökentälliseen sekä sarjan historian nuorimpana puolustajana AHL:n vuoden puolustajaksi.

Niku kävi myös totuttelemassa NHL-vauhtiin yhden pelin verran. Heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan ja ensimmäisellä laukauksellaan Niku teki maalin. Tästä huolimatta enempää vastuuta ”ylhäällä” ei herunut.

AHL:n runkosarjassa Niku takoi Manitoba Moosen paidassa 76 ottelussa tehot 16+38=54. Pudotuspelejä ehti kertyä tilille yhdeksän ja niissä tehot 1+2=3. Viime viikolla Moosen AHL-kausi kuitenkin päättyi pudotuspelien tappioon Rockford IceHogsille.

Eilen Jets nosti kolmetoista pelaajaa farmijoukkueestaan loppukaudeksi NHL-joukkueen kirjoille. Noiden pelaajien joukossa on myös Niku. Kovin todennäköistä Nikun esiintyminen pudotuspeleissä ei ole, mutta kuten hyvin tiedetään, pudotuspeleissä voi sattua paljonkin loukkaantumisia, jolloin tie on auki uusille tähdille.

Nikun unelma ensimmäisistä NHL:n pudotuspeleistä siis elää. Ja ainakin Niku ja kumppanit pääsevät aistimaan pudotuspelien henkeä lähietäisyydeltä.

Lue Winnipeg Jetsin uutinen tästä linkistä.