Leijonissa kahdesti MM-hopeaa voittanut Mikko Koskinen teki rohkean päätöksen 29 vuoden iässä ja lähti NHL:ään. Hän solmi yhden vuoden sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

Koskinen ehti pelata neljä NHL-ottelua hänet vuonna 2009 varanneen New York Islandersin maalilla, mutta läpimurto jäi tekemättä. Torjuntaprosentti 87,3 ei riittänyt NHL:ssä – eikä taatusti riitä myöskään nykyisin.

Koskinen paljastaa, että hänellä oli aiemminkin mahdollisuus palata NHL-kaukaloihin. Hän ei kuitenkaan tuntenut, että aika olisi sopiva. Nyt hän oli valmis palaamaan maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

– Minulla ei silloin ollut sellaista tunnetta, että minun olisi pitänyt lähteä, mutta nyt haluan uusia haasteita uralleni. Haluan kokeilla, kuinka pitkälle voin päästä, Koskinen kommentoi Oilersin verkkosivuilla.

Koskisen sopimus SKA:n kanssa päättyi tähän kauteen. Hän torjui pietarilaisseurassa kolme ja puoli kautta erinomaisilla tilastoilla. Pudotuspeleissä torjuntaprosentti alkoi aina luvulla 93 ja maajoukkueessakin kiekko tarttui hyvin.

– Sain voittaa KHL:n kahdesti SKA:n kanssa. Tunsin, että nyt on oikea aika ja tilaisuus lähteä.