Virolle jättiyllätys jääkiekossa – Kunnia kuuluu suomalaisillekin!

© Kuva: Ilari Isotalo

Viron jääkiekkomaajoukkue juhlii yhtä historiansa komeimpaa voittoa. Liettuan Kaunasissa pelattavassa MM-kisojen ykkösdivisioonan b-tason turnauksessa Viro voitti Ukrainan 2-0.

Molemmat maalinsa Viro teki ensimmäisessä erässä. JYPistä tuttu Robert Rooba avasi maalihanat jo 39 sekunnin jälkeen. Vadim Vasjonkin teki toisen maalin yhdeksän minuutin jälkeen suomalaistaustaisen Marko Kettusen syötöstä.

Viron joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin maalivahti Villem-Henrik Koitmaa. Hän torjui 33 kertaa.

Viron päävalmentajana toimii Jussi Tupamäki. Hän on toiminut tehtävässään jo useamman kauden ajan ja tulokset alkavat puhua puolestaan.

Jo turnauksen avausottelussaan Viro oli taistellut pisteen taivuttuaan Japanille jatkoajalla 1-2. Ukraina pelasi viime kaudella sarjatasoa korkeammalla ja jääkiekon yleistaso on Ukrainassa korkeammalla kuin Virossa. Myös Japani oli Viroa vastaan selkeä ennakkosuosikki.

Viron joukkueessa on Rooban lisäksi muitakin pelaajia Suomen sarjoista. Robert Arrak pelasi tällä kaudella Jokereiden A-junioreissa. Riho Embrich edustaa Liikunnan Riemua, Ed Slessarevski ja Maksim Simonov KJT:ta ja Artjom Gornostajev Uudenkaarpelyyn Muik Hockeyta.

Viron, Ukrainan ja Japanin lisäksi Kaunasin turnauksessa pelaavat Liettua, Kroatia ja Romania. Liettuan joukkueessa on yli 2000 ottelun edestä NHL-kokemusta, kun mukana ovat legendaariset Darius Kasparaitis ja Dainius Zubrus.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.