Tampa Bay Lightningin venäläistähti Nikita Kutsherov rikkoi lauantain vastaisen yön NHL-kierroksella uransa ensimmäisen kerran maagisen 100 tehopisteen rajapyykin yhdellä kaudella.

Kutsherov viimeisteli Lightningin 2-1-johtomaalin Buffalo Sabresia vastaan ja kirjasi sillä samalla kauden 99. tehopisteensä.

24-vuotias venäläistähti jatkoi huimaa virettään ja tarjoili 100. tehopisteensä namupassilla Lightning-puolustajalle Dan Girardille, joka vei joukkueensa johtoon toisessa erässä lukemin 4-2 toisessa erässä.

Kutsherov on tehnyt tällä kaudella 79 pelaamassaan ottelussa hirmuiset tehopisteet 39+61=100.

Kutsherovista tuli Lightningin seurahistorian kolmas pelaaja, joka on kyennyt rikkomaan 100 tehopisteen rajapyykin yhdellä kaudella. Samaan ovat pystyneet vain legendaariset hyökkääjät Vincent Lecavalier sekä Martin St. Louis, jotka molemmat takoivat kaudella 2006-07 hurjat tehot taululle.