Kulunut NHL-kausi on ollut siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei yksikään seura antanut päävalmentajalleen potkuja kesken vuoden. Nyt runkosarjan päätyttyä New York Rangers ilmoitti, ettei sen valmentaja Alain Vigneault jatka tehtävässään enää ensi kaudella.

Vigneault solmi viime vuoden tammikuussa jatkosopimuksen, joka olisi kattanut myös kauden 2018-2019. Hänen viimeiseksi peliksi jäi tyly 5-0 tappio Philadelphia Flyersille.

Ottelun jälkeen Vigneault kertoi olevansa tulokseen pettynyt, mutta näki joukkueessa paljon hyvää tulevaisuutta ajatellen. Nähtävästi, potkut tulivat yllätyksenä, sillä Vigneault oli täysin varma, että nykyinen valmennusjohto on tarpeeksi tasokas Rangersiin.

– Ei kysymystäkään. Uskon meidän valmennusjohdon olevan oikea valinta tähän työhön. Yksi meidän organisaatiomme vahvimmista ominaisuuksista on kokeneet ja hyvät valmentajat, Vigneault sanoi New York Post -lehden toimittajalle.

Rangers ilmoitti potkuista vielä samana iltana. Vielä ei ole varmaa, lähteekö joukkueen apuvalmentaja Lindy Ruff myös joukkueesta.

 

Rangers jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kevään 2010. Vigneault johti joukkueen parhaimmillaan Stanley Cup -finaaleihin kaudella 2013-2014.