Ottawa Senatorsin tähtihyökkääjä Matt Duchene on päättänyt kieltäytyä Kanadan maajoukkueen kutsusta toukokuussa järjestettäviin Tanskan MM-kisoihin, Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch kertoo Twitterissä.

Colorado Avalanchesta kesken kauden Senatorsiin kaupattu Duchene on tehnyt tällä kaudella pelaamassaan 78 ottelussa tehot 24+30=54.

27-vuotias kanadalaistähti on edustanut maatansa kuusissa MM-kisoissa, joissa hän on pelannut yhteensä 52 ottelua tehopistein 18+17=35. Hän on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa.

Duchene edusti Kanadaa myös Sotshin olympialaisissa sekä vuoden 2016 World Cupissa. Taiturimainen hyökkääjä toi molemmista turnauksista kotiinviemisiksi kultamitalin.

LeDroitin toimittaja Marc Brassard tiedotti maanantai-iltana, että Senatorsin toinen tähtihyökkääjä Mark Stone ei osallistu MM-kisoihin loukkaantumisen takia.

Brassard nosti omissa spekulaatioissa esille todellisen yllätysnimen, Senators-hyökkääjän Jean-Gabriel Pageaun, joka voisi toimittajan mukaan taistella tosissaan paikasta lopullisessa MM-kisaryhmässä. Pageau on summannut tällä kaudella 74 ottelussa tehot 14+15=29.

Kanadan ryhmään on jo useiden raporttien mukaan tulossa muun muassa Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins sekä myös Matthew Barzalin ja Jonathan Drouinin nimeä on pyöritelty vaihtoehdoissa.