Mikä yhdistää tällä hetkellä liigaseura JYPiä sekä kokenutta kiekkovalmentajaa Erkka Westerlundia? Vastaus on yllätysuutiset.

JYP ilmoitti yllättäen heti kauden päätyttyä, ettei pitkäaikainen päävalmentaja Marko Virtanen jatka seurassa. Syynä oli laiha tulos, vaikka seura on muuten tehnyt loistavaa työtä.

KHL-seura Salavat Julajev Ufa toimi samoin Westerlundin kanssa. 1+1-vuotisesta sopimuksesta jäi tulevan kauden optio käyttämättä, kun Ufa tippui tiukassa ottelusarjassa Trkator Tšeljabinskille toisella pudotuspelikierroksella.

Westerlund on kommentoinut potkujen jälkeen muun muassa Iltalehdelle, että valmentaminen kuitenkin kiinnostaa vielä. Hän oli jo asennoitunut johtamaan Ufaa myös seuraavalle kaudelle, mutta seurajohto päätti toisin.

On Westerlundilla ja JYPillä muutakin yhteistä kuin synkät uutiset irtisanomisista. Ansiokas valmentajaura käynnistyi nimenomaan Jyväskylässä 80-luvulla JyP HT:n peräsimessä.

Westerlund nosti seuran I-divisioonasta SM-liigaan keväällä 1986. Mikä olisikaan tyylikkäämpi perusta uudelle yhteistyölle, kun menestystä janoavan seuran ja meritoituneet 61-vuotiaan huippuvalmentajan uusi liitto vuosien jälkeen?

Ja jos sivuutetaan tunnesyyt, olisi maajoukkueessa ja KHL:ssä valmentaneen Westerlundin saaminen Jyväskylään kovan luokan kaappaus. Varsinkin keväisin kärkipelaajista parhaan hyödyn irti saavan valmentajan sopimus olisi juuri sitä, mitä JYP tulevina kausina tarvitsee.