Huimat 1651 NHL:n runkosarja ottelua, kolme Stanley Cupia, kolmesti NHL:n paras puolustaja sekä yksi World Cup -kulta.

Voisi kuvitella, että kaudella 2009-10 mittavan NHL-uransa päättänyt Chris Chelios olisi pikkupojasta asti tehnyt kaikkensa tullakseen huippukiekkoilijaksi.

Tarina on kuitenkin toisenlainen. Kiekkolegenda kertoo Sportsnetin haastattelussa, että hänestä oli tulossa kaikkea muuta kuin ammattiurheilija nuorena.

Vanhemmat ohjasivat nuorukaista kohti hyvää koulutusta, minkä lisäksi musiikki oli vahvasti Cheliosin elämässä kouluaikoina.

– Ei ollut syytä, miksi minusta olisi pitänyt tulla NHL-pelaajaa. Se oli varmasti kohtaloni. Suurin syy oli vanhempani, koska jääkiekko ei ollut iso juttu meillä. En ollut kuten kanadalaiset, jotka haluavat kasvaa NHL-pelaajiksi, yhdysvaltalainen Chelios kuvailee.

Harva NHL-tähti kertoo soittaneensa nuorena klarinettia ja pianoa.

– Soitin useita soittimia noin viiden vuoden ajan. Sen jälkeen päätin lähteä koittamaan baseballia ja jääkiekkoa. Se toimikin hyvin, Chelios sanoo.

Chelios asui perheensä kanssa San Diegossa, jossa jääkiekko ei ole ykköslaji. Lopulta tie vei kuitenkin Kanadaan juniorisarjaan, josta Montreal Canadiens varasi Cheliosin toisella kierroksella.

Lopulta hän pelasi peräti 26 kautta NHL:ssä, minkä jälkeen Chelios valttiin oikeutetusti Hockey Hall of Fameen. Kiekkoura päättyi vasta 48-vuotiaana.

Hän edusti NHL-urallaan Canadiensin lisäksi Chicago Blackhawksia, Detroit Red Wingsia ja viimeisellä kaudella Atlanta Trashersia.