Porin Ässien peräsimestä tammikuussa kenkää saanut Jyrki Aho löysi potkujensa nopeasti uuden työpaikan. Aho pestattiin Kiinan A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

Todellisen tulikasteensa Kiinan valmentajana Aho sai maanantaina, kun Kiina aloitti urakkansa kakkosdivisioonan MM-turnauksessa Hollannin Tilburgissa. Turnausisäntä Hollanti antoi Aholle ja kumppaneille kylmää kyytiä voitettuaan 7-0.

Hollannissa luistelu-urheilu keskittyy pikaluisteluun, eikä maan jääkiekkomaajoukkue ole viime vuosina ole vakuuttanut. Ero jääkiekkoon viime vuosina rajusti panostaneeseen Kiinaan on silti järkyttävän suuri, kuten 7-0 -lukemat osoittavat. Kiinalla on kova haaste saada kunnollinen joukkue Pekingin 2022 olympiakisojen jääkiekkoturnaukseen.

Kakkosdivisioonan a-tason turnauksessa pelaavat Kiinan ja Hollannin lisäksi Australia, Islanti, Serbia ja Belgia.