Tshekkilegenda Jaromir Jagr aloitti tämän kauden Calgary Flamesissa, mutta loukkaantumiset ja miehen heikot otteet kaukalossa lopettivat ikonisen hyökkääjän NHL-kauden seinään.

Jagr kerkesi pelata NHL:ssä vain 22 ottelua tehopistein 1+6=7.

Vastoinkäymisistä tällä kaudella kärsinyt Jagr sanoi NY Times -lehdelle, että hän ei kumoa mahdollisuutta palata NHL:ään. Hän on parhaillaan NHL:n historian toiseksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja (766+1155=1921) heti Wayne Gretzkyn jälkeen. Gretzkyn tai muiden NHL-legendojen ennätysten rikkominen ei kuitenkaan Jagrin mukaan ole hänen motiivinsa palata mahdollisesti NHL:ään.

Nyt 46-vuotias Jagr keskittyy vain rauhassa loukkaantumisesta toipumiseen, jotta hän on ensi kaudella pelikunnossa.

– Harjoittelen nyt vain omaa tahtia hitaasti. Haluan olla täysin terve ja nähdä mitä sitten tapahtuu. En halua jäädä eläkkeelle vielä. Voin aina pelata täällä (Tshekeissä). Ensimmäinen tavoitteeni on nyt tervehtyä ja katsoa sitten miten pitkälle pystyn etenemään, Jagr vakuutti New York Timesin haastattelussa.

Flames ei tarjonnut Jagrille peliaikaa enää vuoden 2018 puolella, joten kiekkolegenda teki ison päätöksen ja palasi kotimaahansa Tshekkeihin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan HC Kladnon joukkueeseen.

Kladnossa Jagr esiintyi vain viidessä kamppailussa, kunnes paha polvivamma päätti hänen kautensa. Jagr summasi viidessä pelaamassaan ottelussa tehot 0+4.

Kladno on siitä mielenkiintoinen pikkukylä, koska sieltä on tullut lukuisia tshekkiläisiä NHL-tähtiä kuten Tomas Plekanec, Jakub Voracek, Michael Frolik sekä Michal Pivonka.

Jagr on tuonut omistamaansa HC Kladnoon yhden erityisen asian, jota muilla tshekkiläisseuroilla ei ole.

– Täällä ei ole montaa NHL-kokoista kaukaloa. Uskoisin, että tämä on ainut Tshekeissä. Joten voimme pelata NHL-tyylistä kiekkoa. Tein sen ihan vain itseni takia myös. Jotta voin pelata pidempään. Tämä on minun joukkueeni, joten minun täytyi tehdä niin. Tämä on parempi näin – parempaa faneille. Paljon enemmän maalintekopaikkoja ja kaikki on nopeampaa – enemmän taklauksia, joten myös enemmän toimintaa, Jagr sanoi.