TURKU. HIFK:n kausi päättyi perjantaina Turussa pronssijuhliin. TPS kaatui jatkoajalla 3-2-lukemin.

Jatkoaika oli dramaattinen, sillä ensin Ilari Filppula ja TPS luuli jo voittaneensa, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio oli turkulaisittain tyly: ei maalia ja homma jatkuu.

Käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä HIFK:n Lennart Petrell iski onnekkaasti helsinkiläisten voitto-osuman. Kaiken nähnyt ja kokenut HIFK-vahti Niklas Bäckström ei ollut tämmöistä koskaan todistanut.

– Aika monta jääkiekkopeliä olen nähnyt, mutta en koskaan tällaista. Siinä meni tunneskaala laidasta laitaan. Ensin luultiin, että peli on ohi ja TPS on voittanut, mutta seuraavassa vaihdossa saadaan onnenkantamoinen ja ratkaistaan peli. Hyvä näin, Bäckström ihmetteli.

Pronssi on se mitali, mitä kukaan ei lähde kauden alussa tavoittelemaan, mutta kausi on silti mukavampi päättää siihen kuin tappioon.

– Voittaminen on aina mukavaa ja sen takia tätä lajia pelataan. Tietenkin se oli iso pettymys, ettei olla finaaleissa. Sitten kun tämä pronssipeli pelataan ja ne jaetaan, niin siinä on iso ero, että voitatko vai häviätkö, Bäckström linjasi.

Bäckströmin HIFK-ura loppui hyvin suurella todennäköisyydellä perjantaina. Fanit osasivat arvostaa, vaikka Bäckström voitti mestaruutensa ja ansaitsi kannuksensa muualla kuin kasvattajaseurassaan.

– Mukavahan se on, että mua arvostetaan. HIFK:ssa on kannattajakulttuuri todella vahva puhutaan sitten jääkiekosta, jalkapallosta tai ihan mistä vaan lajista. Kannattajat ovat vaativia, mutta tiedetään myös, että he seisovat aina meidän tukena. Fanit ovat osa tätä seuraa ja erittäin iso osa tätä seuraa. Kannattajat tekevät tästä seurasta erittäin hienon, Bäckström kiitteli.

Ville Hirvonen

@hirvonenville