Jokerit aloittaa KHL:n pudotuspelien 2. kierroksen sarjan viikonloppuna Moskovan tuplaotteluilla paikallista TsSKA:a vastaan. Joukkueiden tämän kauden keskinäiset voitot ovat 1-1, sillä kotikaukalossa Jokerit nappasi pisteet tyylipuhtaalla 4-0-kotivoitolla. Moskovan ottelussa tammikuussa tuli sen sijaan niukka 1-2-jatkoaikatappio.

Kokoonpanoon lasaretista palaavan Antti Pihlströmin mukaan se on hyvä asia, että helsinkiläiset pyyhkivät HK Sotshin avauskierroksella tieltään nopeasti voitoin 4-1.

– Hyvä, että Sotshi-sarjasta tuli voitto nopeasti. Pitää tiedostaa, että nyt tulee kovempi joukkue vastaan. Sotshi-sarjan taso ei enää riitä, Pihlström painotti joukkueen nettisivuilla, ja jatkoi:

– Sotshilla oli yksi kova kenttä, näillä kaikki neljä ovat hyviä. He eivät pelaa ehkä tällä kaudella yhtä suoraviivaista kiekkoa kuin aiemmin. Siellä on enemmän taitavia yksilöitä, jotka tykkäävät pitää kiekkoa.

Mitä sitten ottelusarjan voittoon ja itäisen konferenssin finaalipaikkaan vaaditaan? Pihlströmin mukaan onnistumisia tarvitaan laajalla rintamalla.

– Haastoimme jo viime keväänä hyvin ja olimme lähellä voittoa, kolme ottelua meni jatkoajalle. Viime kaudella pudotuspeleissä oli aika paljon loukkaantuneita, meillä ei ollut montaa jätkää kokoonpanon ulkopuolella, mentiin aika kapealla rosterilla, Pihlström muisteli viitaten kevään 2017 avauskierroksen sarjaan, joka meni moskovalaisille suoraan voitoin 4-0.

Pihlströmin kommenteista paistoi vahvasti se, että jokaisen panosta tarvitaan pudotuspeleissä.

– Hyvässä vireessä on monta tekijää. Esimerkiksi alkukaudesta pelasimme oikeasti tosi hyvää lätkää. Meillä oli kovaa kamppailua pelipaikoista. Lisäksi oikeat äijät onnistuivat ja itseluottamus vaan kasvoi ja kasvoi, kun onnistuimme laajalla materiaalilla.

– Nyt on välillä vähän jäänyt siihen, että yksi tai kaksi kenttää tekevät ratkaisuja. Kun saadaan kaikki kentät onnistumaan, meillä on tosi kova nippu. Meillä on hyvät mahdollisuudet mennä tästä sarjasta jatkoon, Pihlström päätti.