Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen saalisti kaksi syöttöpistettä, kun Canucks kukisti viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Dallas Starsin maalein 4–1.

Kyseesssä oli Jokisen ensimmäinen kerta uusimmassa seurassaan, kun hän teki yhdessä ottelussa kaksi tehopistettä. Seitsemässä aiemmassa Canucksin paidassa pelaamassaan ottelussa Jokinen oli tehnyt yhteensä kaksi maalia.

Canucks on jo Jokisen neljäs NHL-seura tällä kaudella. Kanadan länsirannikolla suomalaisen alku oli lupaava, sillä sekä toisessa että kolmannessa ottelussaaan tämä teki maalin. Neljännen pelin jälkeen oli kuitenkin vuorossa kolmen ottelun mittainen katsomokomennus.

Nyt Jokinen on päässyt pelaamaan taas neljässä edellisessä ottelussa. Kauden loppua kohti myös kalajokisen vastuu on kasvanut. Jokinen sai vastuuta 13.56 minuuttia, mikä on hänen toiseksi suurin peliaikansa Canucksissa – ja toiseksi suurin ylipäätään sitten tammikuun. Pelattujen vaihtojen määrä, 23, oli Jokisen korkein Canucksissa ja niin ikään paras sitten tammikuun.

Kyseessä oli vasta toinen kerta koko kaudella, kun Jokinen sai samassa ottelussa kaksi tehopistettä. Jokisen koko kauden saldo 54 runkosarjaottelusta on perin vaatimaton, 3+8=11.

Jokisen, 34, kohdalla on kauden mittaan koko ajan voimistuvasti spekuloitu sillä, onko miehen NHL-ura päättymässä tähän kauteen. Ainakaan eräänlaiseksi hylkiöksi ajautuminen ja tehot eivät puhu kovin kirkkaan NHL-tulevaisuuden puolesta.

Viime viikolla Jokinen väläytteli vedonlyöntiyhtiö NordicBetin sivuilla julkaistussa NHL Without A Map -ohjelmassa mahdollisuutta paluulle Suomeen ja kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin.

– Jos Suomessa pelataan, niin se on sitten Kärpissä. Ei ole missään nimessä poissuljettua, Jokinen sanoi ohjelmassa.

Se ainakin on varmaa, että Jokisen ja Canucksin kausi päättyy vajaan kahden viikon kuluttua. Canucks on läntisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä.