Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne liittyi viime yönä Suomen aikaa harvalukuiseen joukkoon. Rinteestä tuli kautta aikojen vasta seitsemäs NHL-maalivahti, joka on yltänyt 40 voittoon vähintään kolmella kaudella.

Nollapeli 4–0-voitossa Buffalo Sabresista oli Rinteelle kauden kahdeksas, millä hän johtaa maalivahtien nollapelitilastoa. Voitto oli Rinteelle yhdestoista putkeen.

Tällä hetkellä Rinnettä pidetään yleisesti ykkösehdokkaana voittamaan NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon Vezina Trophyn. Myös joukkuekaverit Predatorsissa kehuvat Rinnettä, 35, vuolaasti.

– Hän on ollut tämän kauden paras maalivahti NHL:ssä, tähtipuolustaja P.K. Subban sanoi nhl.comilla.

– NHL:ssä on paljon loistavia maalivahteja, mutta on helppo nähdä, että hän on ollut paras koko kauden ajan. Me puolustamme hyvin joukkueena, mutta kun häneltä tarvitaan isoja torjuntoja, hän tekee ne. Hän on tukemme ja turvamme joka ilta, Subban kehui.

Hyökkääjä Ryan Johansen yhtyi ylistyskuoroon.

– Hän on todella kova ammattilainen ja erittäin motivoitunut pelaamaan joukkueelle. Hän on suurin syy siihen, että olemme siellä missä olemme sarjataulukossa, Johansen sanoi.

Predators johtaa läntistä konferenssia ylivoimaisesti, yhdeksän pisteen erolla Vegas Golden Knightsiin.

– Hän on ollut aivan mahtava koko kauden. Hän tietää, mitä tekee, ja nauttii tekemisestään. Pukuhuoneessa hän on johtaja, joka johtaa esimerkillään. Ja kukaan muu ei kilpaile joka päivä niin lujasti kuin hän, Johansen ylisti.