Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne johdatti 35 torjunnallaan ja nollapelillään joukkueensa komeaan 4–0-vierasvoittoon NHL:ssä. Kyseessä oli Rinteen kauden kahdeksas nollapeli, yhdestoista peräkkäinen ja yhteensä 40. voitto.

Viimeinen fakta nostaa Rinteen todella harvalukuiseen kerhoon. Rinne on koko NHL:n satavuotisessa historiassa vasta seitsemäs maalivahti, joka yltää vähintään 40 voittoon kolmella eri kaudella.

Rinne on ollut niin keskittynyt pelaamiseen, ettei edes tiennyt harvinaisen saavutuksen olevan tulossa.

– En tiennyt tätä. Kun kuulen asiasta, se kuulostaa todella siistiltä, Rinne sanoi nhl.comin mukaan.

Aiemmin samaan saavutukseen ovat yltäneet Martin Brodeur, Miikka Kiprusoff, Braden Holtby, Jevgeni Nabokov, Jacques Plante ja Terry Sawchuk.

– Nuo miehet ovat lajin legendoja. He ovat tehneet todella paljon paitsi lajille, myös maalivahtipelille. On mahtavaa kuulua tähän joukkoon, Rinne iloitsi.

– Tästä kuuluu iso kiitos joukkuekavereilleni ja valmentajilleni. Vuosien varrella he ovat luottaneet minuun ja antaneet minun pelata paljon, Rinne mietti.

Paitsi Rinteen, myös koko Predatorsin viime aikojen vire on mykistävä. Viidestätoista viime ottelustaan joukkue on voittanut 14 ja pelannut kerran tasan. Viidentoista ottelun pisteputki on seuran NHL-historian pisin.