Liigan nettisivuilla avattiin torstaina tilannetta, joka kuohutti toissapäivänä pelatussa TPS:n ja SaiPan välisessä ensimmäisessä puolivälieräottelussa. SaiPan David Goodwin huitaisi TPS:n Teemu Väyrystä nivusten alueelle, ja tilanteesta voit katsoa Ruudun videon painamalla tätä.

Goodwin huitaisi ensimmäisen jatkoerän alussa Väyrystä nivusten alueelle, ja tuon seurauksena peli katkaistiin Väyrysen jäädessä makaamaan kentän pintaan. Tilanteen jälkeen Väyrynen poistui pukusuojaan, mutta palasi peliin myöhemmässä vaiheessa.

Miksei tilanteesta jaettu tuomioita? Liigan sivuilla kirjoitettiin näin:

SaiPan Goodwinille olisi pitänyt tuomita tilanteesta 5 minuuttia + pelirangaistus huitomisesta. Otteluvalvoja raportoi heti ottelun jälkeen tilanteen päävideotuomarille. Tilanne eteni siis normaalilla tavalla Liigan kurinpitoprosessiin.

Päävideotuomarin tehtävä oli arvioida, täyttääkö Goodwinin huitominen ottelurangaistuksen määritelmän. Päävideotuomari tulkitsi, että tilanne ei ole ottelurangaistuksen arvoinen, joten tilanne ei edennyt Liigan kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

Joukkueet ovat tämän uutisen julkaisuhetkellä jäällä Lappeenrannassa toisessa puolivälierässä. TPS saapui Kaakkois-Suomeen johtaessa ottelusarjaan voitoin 1-0.

Kuohuttavan tilanteen kummatkin osapuolet ovat joukkueidensa kokoonpanoissa.