Mestiksen välieräsarja TUTOn ja Savonlinnan Pallokerhon jatkui eilen lauantaina tasaisissa merkeissä. TUTO ehti karata toisessa välieräottelussa parhaimmillaan jo 3-1-johtoon, mutta sitkeä SaPKo nousi rinnalle ja pakotti ottelun jatkoajalle 3-3-lukemista. Jatkoajalla Niklas Näppi laukoi turkulaisten voittomaalin ja TUTO tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

– Joo, kyllä varmasti yleisö sai täältä sitä, mitä se tuli katsomaankin. Kaksi joukkuetta kun pelaa vastakkain, niin se on taistelua senteistä ja milleistä. Mun mielestä me tulimme hyvin tuohon kolmanteen erään ja saatiin tasoitus siihen. Jatkoajalla oli kyllä paikat ratkaista. Lähenpänä olimme siinä maalia. Nämä yleensä menevät niin, että jos et itse tee niistä omista pompuista, niin kaveri tekee. Tänään TUTO oli siinä onnekkaampi ja me olimme taas eilen onnekkaampia, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo oli täysin eri linjoilla ottelusta. Hän kommentoi ottelua hieman jopa ylimielisesti.

– Kyllä se oli peli, mitä me vietiin. Pitkän kaavan mukaan mentiin, mutta sillä ei ole merkitystä. Merkitystä on vain kiinnityksellä. Ensimmäisen pelin SaPKo selviytyi, mutta tänään ei selviytynyt, eivätkä he meitä vastaan tulekaan selviytymään. Nyt huilataan ja palautellaan ja sen jälkeen ruvetaan katsomaan seuraavaa kiinnitystä, Elomo tykitti.

Entinen Liiga-pelaaja Elomo ei antanut hallitsevalle Mestis-mestarille minkäänlaista kunniaa tasaisista otteluista.

– Me pystymme vielä parantamaan. Olemme oikeastaan kaikki SaPKon maalit annettu. He eivät itse pysty sitä tavallaan pelillisesti rakentamaan. Meillä on paljon parannettavaa, Elomo sanoi.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Savonlinnassa.

Ville Hirvonen