Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi jäi ilman tehopisteitä torstain ja perjantaina välisen yön NHL-kierroksella, kun Oilers voitti Ottawa Senatorsin murskaavin lukemin 6-2.

Nykyään Sportsnetin asiantuntijana toimiva entinen NHL-kiekkoilija Craig Simpson antoi harvinaisen suorat sanat Puljujärven viimeaikaisista otteista:

– En ole huolissani miten häntä kohdellaan… En yritä olla negatiivinen nuoren pojan kohdalla, mutta minusta hänen tulisi opetella, kuinka olla joka päivä ammattilainen. En usko, että hän on vielä sillä tasolla. En sano, että hän on laiska pelaaja, mutta sanoisin, että jotta hän oppii, tulisi kahle pitää tiukasti hänen kaulansa ympärillä ja hihna aika lyhyenä, NHL:ssä yli 600 ottelua pelannut ex-Oilers-hyökkääjä Simpson latasi Sportsnetin lähetyksessä.

– Hän ei ole näyttänyt sitä asennetta, että: ”Ok, tajuan sen ja minun pitää tehdä kovempaa töitä. Minun pitää käydä enemmän salilla, ja olla vahvempi kiekon kanssa joka kerta.” Mielestäni tässä kohtaa ei saa löysentää hihnaa ja antaa hänelle ilmaista peliaikaa vain, koska hän on nuori kaveri ja lupaus. Uskon, että Oilers yrittää totisesti iskostaa motivaatiota häneen ja yrittää saada hänet ymmärtämään, kuinka paljon kovempaa hänen täytyy opetella pelaamaan, asiantuntija jatkoi.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Simpson pitäisi Puljujärven kanssa tiukan palaverin NHL-kauden päätteeksi.

– Jos pitäisin hänen kanssaan tämän NHL-kauden viimeisen palaverin, se ei olisi lämmin, pörröinen ja ystävällinen. On haastavaa olla mies ja katsoa mahdollisuutta käynnistää ura todellisiin liekkeihin. Olisin itse tosi hiton innoissani, jos olisin 19-vuotias ja minulle annettaisiin mahdollisuus sanoin: ”Mene sinne ja todista, että olet kaveri, joka on meille Jari Kurri seuraavan seitsemän vuoden ajan.” Se olisi hyvin innostavaa, jos olisin nuori pelaaja. Se vaatii kuitenkin kypsyyttä ja ymmärrystä siitä, mitä sinun pitää tehdä sen eteen, Simpson päättää.