On maaleja ja on maaleja.

On hienoja maaleja, rumia maaleja, erikoisia maaleja ja ikimuistoisia maaleja.

Viime yönä Suomen aikaa Carolina Hurricanesin ja Arizona Coyotesin ottelussa nähtiin maali, joka todellakin oli sekä erikoinen että ikimuistoinen.

Keskialoituksen jälkeen Coyotesin puolustaja Alex Goligoski lähetti keskialueelta kiekon ränniin. Hurricanesin maalivahti Cam Ward lähti pysäyttämään kiekkoa maalin taakse – ja onnistuikin.

Ward ei huomannut, että kiekko jäi hänen luistimensa terän ja luistinosan välissä olevaan koloon. Ward palasi maalilleen, mutta kukaan ei hetkeen tiennyt, missä kiekko on. Se oli edelleen kiinni Wardin luistimessa, ja luistin oli sisällä Wardin vartioimassa maalissa!

Videotarkistuksen jälkeen ottelun erotuomareilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita Coyotesille maali. Jääkiekon historian kenties omituisimmalla osumalla Coyotes kavensi ottelun lukemiin 1–2. Hurricanes voitti ottelun lopulta 6–5.

Erikoisesta osumasta otettiin tietysti ilo irti sosiaalisessa mediassa. Coyotesin twitter-tilillä asia kuitattiin tyynesti kommentoimalla ”kiitos syötöstä, Cam”.

Tv-kanava Fox Sportsin selostajat eivät pystyneet pidättelemään nauruaan maalituomion jälkeen.

– Tämä on hullua. Takaan, että vaikka katsoisin toiset tuhat jääkiekko-ottelua, en enää koskaan näe samanlaista maalia, toinen selostajista päivitteli.

Katso kummallinen maali tästä linkistä tai allaolevasta tviitistä.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Thanks for the assist, Cam. 🙃