Helsingin Jokerit ei suostunut lähtemään kesälomalle, kun se kaatoi KHL:n pudotuspelien kuolemanottelussa TsSKA:n pitkän ja raastavan illan jälkeen 2-1. Ennätykset paukkuivat, kun Jokerien Mika Niemi pysäytti kellot neljännessä jatkoerässä 142 peliminuutin jälkeen.

Helsinkiläiset eivät osanneet odottaa, että peliä pelattaisiin vielä kuuden tunnin jälkeen avauskiekosta. Valmentajilla oli luonnollisesti isoja haasteita pitää pelaajat kasassa. Vastaavaan ei joukkueen fysiikkavalmentaja Hero Mali ollut koskaan törmännyt.

– En ole itse tehnyt mitään tuollaista, että hermosto olisi ollut aktiivisessa tilassa noin pitkään. Se on kova haaste palautumiselle, Mali kertoo Jokerien sivuilla.

Mali muisteli, että oli tehnyt erilaisia palautusjuomia valmiiksi ennen peliä, mutta varastot tyhjenivät todella nopeasti, eikä syötävää tai juotavaa riittänyt omista tarpeista. Apua lähdettiin hakemaan TsSKA:n kotihallin karkki- ja limsa-automaateista.

– Ostettiin aulassa ollut karkkiautomaatti tyhjäksi. Limsaa ja suklaapatukoita vedettiin siinä lopussa. Kunhan saatiin jotakin energiaa sisään.

TsSKA saapuu vierailemaan Helsinkiin lauantaina ja yrittää uudelleen katkaista ottelusarjan edukseen. Voitolla Jokerit nousisi tasoihin ja siirtäisi ratkaisun game seveniin maanantaille.

– Toivottavasti saatais kolmessa erässä poikki, mutta pelataan niin monta kuin tarvitaan, maalivahti Karri Rämö sanoi.