New York Rangersin organisaatiossa pelaava maalivahti Aleksandar Georgijev saapui Suomeen ja Turkuun nuorena miehenä syksyllä 2014. Hän oli käynyt nuoruudessaan Fredrik Norrenan pitämässä maalivahtikoulussa, jonka tuomat kokemukset rohkaisivat lähtemään jalostamaan maalivahdin taitoja Suomeen.

Norrenan maalivahtikoulusta oli paljon hyötyä nuorelle venäläisvahdille, vaikka lähtötaso olikin aivan eri kuin muilla.

– Ensimmäisellä kerralla olin luultavasti huonoin maalivahti koko leirillä koska olin niin vanhan liiton tyyliä. Kaikki harjoitteet olivat paljon edistyneempiä kuin mitä Venäjällä oli tuohon aikaan, Georgijev muistelee NHL.comin haastattelussa.

– Ensimmäisenä vuonna vanhempani nauhoittivat jokaisen harjoitteen ja tein niitä koko vuoden Venäjällä. Kun seuraavana vuonna tulin takaisin, olin täysin erilainen maalivahti, jota kukaan ei tunnistanut jäällä.

Kun Georgijev aloitti maalivahdinuransa pienenä poikana, hänet laitettiin samoihin harjoituksiin kolme vuotta vanhempien pelaajien kanssa. Tuohon aikaan maalivahti oli venäläisessä jääkiekkokulttuurissa lähinnä joukon jatkona vedetty riippakivi.

Georgijevin lapsuudessa venäläiset maalivahtivalmentajat eivät olleet ajan tasalla muutenkaan. He saattoivat opettaa asioita, joita Neuvostoliiton legendaarinen maalivahti Vladislav Tretjak teki.

– Muut harjoittelivat ja minä tein sivussa kiertoja kokonaisen tunnin. Joidenkin harjoitusten jälkeen itkin, sillä se oli rankkaa.

– Olin onnellinen saadessani edes yhden torjunnan harjoituksissa. Saatoin juhlia sitä, koska he olivat niin paljon minua edellä.