Vaasan Sport on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Robert Arrakin ja puolustaja Mikko Vainosen kanssa. Arrakin sopimuksessa on myös optio kaudesta 2019-20.

Sportin tiedote:

Sportin joukkue täydentyy kahdella uudella pelaajalla, kun 18-vuotias virolainen keskushyökkääjä Robert Arrak ja 23-vuotias puolustaja Mikko Vainonen ovat allekirjoittaneet sopimukset seuran kanssa.

Tallinnassa syntynyt Arrak pelasi kuluneella kaudella A-nuorten SM-liigaa Jokereissa sekä Mestistä Kiekko-Vantaan paidassa. Hän oli Jokerien paras pistemies keräten 48 ottelussa 21 maalia ja 23 syöttöpistettä. Mestiksessä hyökkääjä teki yhdeksässä runkosarjaottelussa tehopisteet 1+1 ja viidessä pudotuspelissä tehot 0+2.

– Robert tulee haastamaan muut sentterit kilpailuun peliajasta. Hän on isokokoinen, luisteluvoimainen ja taitava keskushyökkääjä, jolla on potentiaalia kehittyä tulevaisuuden huippupelaajaksi, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Vainonen saapuu Sportiin Saksan DEL-liigasta, jossa hän pelasi puolentoista kauden aikana 72 ottelua Krefeldin paidassa. Helsingissä syntynyt IFK-kasvatti on Nashvillen 4. kierroksen varaus vuodelta 2012 ja 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2014. Isokokoinen ja fyysinen peruspuolustaja on pelannut Liigassa HIFK:n lisäksi SaiPassa ja Ässissä.

– Mikko tuo kokoa, näköä, kovuutta ja maalineduspelaamista puolustukseemme. Hän pelaa simppeliä peruspeliä ja pystyy tappamaan alivoimaa, Jämsä kommentoi.