Jussi Jokisen siirto sai murska-arviot asiantuntijoilta – ”Mitä v***ua he tekevät?”

© Kuva: Ilari Isotalo

Viime maanantaina NHL:ssä nähtiin todellinen siirtosirkus, kun pelaajasiirtoraja oli umpeutumaisillaan. Useat joukkueet hieroivat kauppoja vielä viimeisille minuuteille asti. Tuolloin myös yksi suomalainen hyökkääjä, Jussi Jokinen, joutui myrskyn keskelle ja osaksi vaihtokauppaa.

Columbus Blues Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen oli lähettänyt Jokisen farmisarjaan deadline-päivän aattona. Tuolloin epäiltiin, ettei Jokinen saisi uutta mahdollisuutta NHL:n puolella, mutta sitten Vancouver Canucks halusi Leijonakonkarin joukkueeseensa.

Canucks sai Blues Jacketsilta myös keskivertolupauksen Tyler Motten. Vaihdossa Canucks luopui itävaltalaisesta pistenikkarista Thomas Vanekista.

Siirtorajapäivän jälkipyykkiä analysoidessaan useat asiantuntijat antoivat kaupalle murska-arviot. Canucks teki heidän mukaansa vuoden surkeimman kaupan, kun se luopui taitavasta pelaajastaan yllättävän helposti.

– Voiko meidän ohjaaja olla valmis painamaan piip-nappia, koska haluamme pitää ohjelman lapsiystävällisenä? Vancouver Canucks. Mitä v***ua he tekevät? Ihan kuin he yrittäisivät jäädä liigan häntäpäähän. He olisivat helposti saaneet Vanekista kolmannen tai neljännen kierroksen varauksen. Joukkue, joka on keskellä jälleenrakennusta tekee tulevaisuutta ajatellen todella surkean siirron, jääkiekkoguru Tyler Dellow kertoi Sportsnetin podcastissa.

Jokisen siirtoa voidaan vain ihmetellä, sillä ennen kuin hänet passitettiin farmiin, hän oli waivers-listalla muiden joukkueiden saatavilla ilmaisena pelaajana. Canucks olisi voinut tuolloin ottaa suomalaisen, mutta tyytyi toiseen ratkaisuun.

– Jos Canucks halusi Jokisen niin pahasti, se olisi voinut hankkia hänet waiversilta. Onko Vanekin arvo romahtanut sitten niin alas, että tämä oli ainoa vaihtoehto, suosittu jääkiekkolehti Hockey News arvioi, kun se listasi Canucksin siirtomarkkinoiden epäonnistujaksi.