Pietarin SKA on välillä mahdoton voitettava KHL:ssä, paljastaa KHL:ssä pelaava suomalainen nimettömänä Iltalehdelle.

SKA on tullut viime vuosina suomalaisille tutuksi monin eri tavoin. Huonoon valoon joukkue on ajautunut Suomessa, koska se on saanut kausittain apua KHL:n tuomaristolta.

Tuorein tapaus nähtiin tällä viikolla, kun SKA pudotti Severstalin jatkosta voitoin 4-0. SKA ratkaisi ottelusarjan itselleen jatkoajalla. Yksi asia nosti kuitenkin kohun jälleen ilmoille. SKA:n voittomaali oli nimittäin selvä paitsio, jonka tuomarit tarkistivat videolta. Siltikin, maali hyväksyttiin, ja pietarilaisjoukkue marssi jatkoon.

– Mikään ei ole muuttunut. Näin se on aina ollut ja mennyt. Onhan se härskiä, mutta ei sille oikeastaan voi mitään, suomalainen KHL-pelaaja kommentoi Iltalehdelle.

Hän ei ihan syystä halunnut kommentoida KHL:n asioita omalla nimellään.

– Sanotaan näin, että näistä asioista ei kannata ääneen puhua, mikäli aikoo tässä liigassa jatkaa.

Voiko SKA:ta voittaa?

Pietarilaisjoukkue on suurimman budjettinsa myötä joka kausi suurin mestarisuosikki. Joukkueeseen haalitaan maan tähtipelaajat, ja tarvittaessa huippuvahvistuksia hankitaan myös muista maista. Se tekee SKA:n voittamisesta jo vaikeaa, muttei mahdotonta. Muut apukädet voivat sen sijaan tehdä siitä jopa mahdotonta.

– Hyvät pelit pitää pelata, että sen joukkueen voi voittaa. Vaikeaa on niissä olosuhteissa neljä kertaa SKA voittaa, se vaatii ihmettä. En sitten tiedä, että onko sellaista ihmettä olemassakaan, pelaaja naureskelee Iltalehdelle.

– Jos joku joukkue on voittamassa SKA:ta, niin jostain tulee ne 2-3 jäähyä, jotka auttavat. Ja joukkueella on niin hyvä materiaali, että kyllä se tarvittavat maalit tekee. Toisaalta asian voi ajatella niinkin, että näin asiat tässä liigassa vaan menee. Turha sillä on päätä vaivata, keskittyy vaan omaan peliin, pelaaja pohtii.

Lähde: Iltalehti