Välillä tuntuu, ettei HIFK:n huippulupaus Miro Heiskanen ole tästä maailmasta. HIFK pelasi raskaat ja sarjasijoituksen kannalta kriittiset kaksi ottelua Kärppiä vastaan viikonloppuna.

Heiskasen peliajat noissa kamppailuissa vuorokauden sisään olivat 28:03 sekä 28:55. HIFK voitti molemmat ottelut ja nuori huippupuolustaja iski tehot 0+3.

Keskiviikkona SaiPa karkasi Helsingissä 1-0-johtoon avauserässä. Ei aikaakaan, kun Heiskanen teki tämän upean nousun, ja tarjoili tasoitusmaalin. HIFK karkasi voittoon ja taistelee vielä kotiedusta viimeisillä kierroksilla.

Heiskasen rooli joukkueen viime hetken loistavissa otteissa on mieletön. Ja nyt puhutaan edelleen 18-vuotiaasta pelaajasta, mikä meinaa unohtua joka kerta, kun katsoo hänen pelaavan.

Nuoren tähden tilastot runkosarjasta ovat 29 ottelussa 11+12=23, +16. Tällä tahdilla täyden runkosarjan pelatessaan Heiskanen olisi ollut mielettömässä 47 tehopisteen tahdissa.

On selvää, että Heiskanen tulee olemaan todellinen riesa vastustajan joukkueelle pudotuspeleissä. Tämän tason lupaus kun on kaukalossa lähes puolet koko ottelusta, on HIFK:lla hyvät saumat voittaa illasta toiseen.