Erkka Westerlundin luotsaama Salavat Julajev Ufa lähti KHL:stä kesälomille tiistaina karuimmalla mahdollisella tavalla. Joukkue taipui pudotuspelien toisella kierroksella Traktor Tsheljabinskille joukkueiden välisessä seitsemännessä ottelussa katkerasti maalilla tuloksen ollessa 1-2 ja voittojen lopulta 3-4.

Menipä Salavat ottelussa aluksi johtoon Jokereista tutun Linus Omarkin kiskaistua taululle 1-0-numerot ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Tuon jälkeen maalasi ensimmäisessä ja toisessa erässä kuitenkin Traktor, joka paineli lopulta konferenssifinaaleihin AK Bars Kazania vastaan.

Joukkueen suurimpia sankareita oli 1+1-tehot iskenyt ruotsalaishyökkääjä Richard Gynge, Tapparan takalinjoilla aikoinaan luutinut pakki Nick Bailen puolestaan saalisti syöttöpinnan.

Salavat ei nahkaansa helpolla myynyt, sillä se voitti esimerkiksi laukaukset jopa selvästi 36-22 – viimeisessä erässä ne menivät Westerlundin suojateille 11-4.

Kesäloman suomalaisluotsin lisäksi aloittivat Ufan ykkösketjun tähdet Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen. Ensiksi mainittu oli pudotuspeleissä joukkueensa toiseksi tehokkain (4+7=11) ja Kemppainen kolmanneksi tehokkain (4+5=9).