Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjän Markus Hännikäisen kausi on ollut yhtä tervanjuontia.

24-vuotias Hännikäinen on ajautunut Blue Jacketsin 13. hyökkääjäksi, joka tarkoittaa katsomossa istumista.

Edellisen kerran Hännikäinen on päässyt pelaamaan tammikuun 12. päivä Vancouver Canucksia vastaan.

– Sellainen se meininki on viime aikoina ollut. Tässä on nyt mennyt kohta kuukausi niin, että minulle ei ole tullut pelin peliä. Onhan se helvetin vaikea tilanne, kun tulee näin vähän pelejä. Henkisesti ja fyysisesti tämä on todella rankkaa, Hännikäinen valitteli Yle Urheilulle.

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella on päästänyt Hännikäisen pelaamaan vain 27 ottelussa, mutta todellisena energiapesänä tunnetun suomalaishyökkääjän peliaika on pyörinyt 5-9 minuutin vaatimattomissa lukemissa.

– Kyllä minä tiedän, mistä tämä kiikastaa, ei sitä tarvitse minulle edes sanoa. Mutta kyllä se vähän niinkin on, että viiden minuutin jääajoilla on aika vaikea kenenkään tehdä tulosta. Kyllä tässä vähän sellainen tunne on, että on lopulta ollut ihan sama, pelaanko hyvin vai huonosti, niin sama rooli on ollut aina tarjolla, Hännikäinen laukoo.

Hännikäistä on pompoteltu läpi kauden (viisi kertaa) AHL:n ja NHL:n välillä, mutta siltikää hän ei ole päässyt pelaamaan riittävästi – edes AHL:n puolella.

– Koko kaudesta on tullut todella vaikea, koska en pääse pelaamaan missään. Viime kaudella pelasin kuitenkin AHL:ssä sen viisikymmentä peliä ja sain sitä kautta täyden kauden. Nyt olen sielläkin käynyt vain ajoittain pelaamassa ihan yksittäisiä pelejä.

Hännikäisellä on yksi erityinen toive jatkoa varten.

– Haluan pelata, suomalaispeluri lataa.

Tällä kaudella NHL:ssä tehot 2+2 summannut helsinkiläinen haluaa kuitenkin uskoa, että hankala tilanne muuttuu vielä.

– Mutta ihan helvetisti olen nyt treenannut. Olen pyrkinyt hoitamaan hommani niin hyvin kuin ikinä mahdollista, vaikka se vaikeaa henkisesti onkin. Pitää vain ajatella, että nyt tehdään hommia tulevaisuutta varten. Kyllä se hyvä päivä vielä koittaa ja sitten voi katsoa taaksepäin ja kiittää itseään, että tuli silloin aikanaan tehtyä hommia, hän vakuuttaa.

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Josh Leivo on hyvin samantyyppisessä tilanteessa kuin Hännikäinen. Leivo päätti yrittää hakea tilanteeseensa ratkaisua siirtopyynnön kautta. (Lue tästä.)

Lähtisikö Hännikäinen myös samalle linjalle, jos homma jatkuu samana?