Kuten sivustomme taannoin kirjoitti, nousi suomalaisvahti Christopher Gibson jälleen pitkän tauon jälkeen NHL:ään. Los Angeles Kingsin kesän 2011 toisen kierroksen varaus on pelannut taalajäillä edellisen kerran kaudella 2015-16 New York Islandersin sotisovassa. Nuo neljä mittelöä ovat hänen NHL-uran ainoat.

Kun kutsu AHL:ssä Bridgeport Sound Tigersin maalilla 33 ottelussa kumilätkiä lähes 91 prosentin varmuudella pysäytelleelle suomalaiselle NHL:ään tuli, taisi hymy levitä korviin saakka. Ainakin hänen antamat kommentit NHL.com/fi:lle viittasivat vahvasti siihen suuntaan.

– Se on todella hieno hetki. Sitä hetkeä varten on tehty töitä koko elämän ajan. Minulle se kutsu tuli ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten, mutta tällä kertaa kutsu tuntui vielä paremmalta, Gibson hehkutti viitaten aikaan Islesin matkassa.

– Se tuntuu paremmalta viime vuoden loukkaantumisen takia. Pelasin vain kuusi peliä koko kaudella, ja olen tehnyt kovasti töitä, että pääsen samaan tilanteeseen. Tuntuu hyvältä.

Miten on, onko NHL:ssä vastuuta sitten luvassa?

– Minulle on vain sanottu, että koko ajan pitää olla valmis. Islandersin joukkue on todella hyvä. Pelit eivät ole menneet niin kuin on haluttu, mutta olemme pudotuspelitaistelussa mukana, ja siinä kaikki pelit ovat tärkeitä. Se näkyy harjoituksissa ja pukukopissa.

Kauttansa ensi yönä Toronto Maple Leafsia vastaan jatkava Islanders on villi kortti -paikasta ainoastaan pinnan päässä.

Gibsonilla on nyt saumat päästä kovaan pudotuspelivääntöön mukaan ilman komennusta takaisin AHL:ään, sillä esimerkiksi Minnesota Wildia vastaan hän oli luukulla maalilla olleen Jaroslav Halakin päästäessä jopa viisi osumaa selkänsä taakse.