Suomalainen todellinen yllätysnimi nostettiin NHL:ään – pelannut NHL:ssä viimeksi lähes kaksi vuotta sitten!

© Kuva: Getty Images

New York Islanders sai huonoja uutisia maanantaina, kun joukkueen loukkaantunut maalivahti Thomas Greiss jouduttiin asettamaan sairaslistalle.

Islanders pelaa maanantaina kello 20:00 Suomen aikaan Minnesota Wildia vastaan ja heidän täytyi kutsua nopeasti apua Jaroslav Halakin varavahdin tehtäviin.

Hätäapu löytyi farmijoukkue Bridgeport Sound Tigersista, kun suomalaisvahti Christopher Gibson kutsuttiin pikaisesti NHL:ään.

25-vuotias Gibson on pelannut tällä kaudella 33 ottelua torjuntaprosentilla 90,9. AHL:n All Star -ottelussa esiintyneen suomalaisen päästettyjen maalien keskiarvo on 2,31.

Gibson nähtiin NHL:ssä viimeksi keväällä 2016, kun hän pääsi pelaamaan NHL-uransa tähän mennessä ainoat ottelut. Yhteensä pelejä kertyi neljä, joissa hänen torjuntaprosentti oli 88,2.

Greissin poisso-olon pituus ei ole vielä selvillä.

– En halua vielä puhua ennenaikaisesti. Alaraajavammat ovat ehdottomasti maalivahdeille hieman haastavimpia selvittää. Toivottavasti hän palaa pian, Islandersin päävalmentaja Doug Weight kommentoi seuran Twitter-tilin mukaan.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!