Kesken kauden Anaheim Ducksista vaihdettu Sami Vatanen on ottanut itselleen tärkeän roolin uudessa seurassaan New Jersey Devilsissä. Puolustava pakki on ollut joukkueensa parhaimmistoa, ja väitettä tukevat Devilsin sisäpiiritoimittajan John Fischerin laatimat tilastot.

Suomalaispakki ei ole häikäissyt hyökkäyspäässä, sillä enemmän puolustusvoittoisempaa pelityyliä edustava Vatanen on kerännyt Devilsissä toistaiseksi vain tehot 1+12=13. Sen sijaan puolustajana suomalainen on ollut omaa luokkaansa.

Tammikuun ajalta Devils päästi kahdennaksi vähiten vastustajia laukaisupaikoille. Vastustajilla oli hankalinta saada vaarallisia maalipaikkoja, kun Vatanen luisteli jäällä.

Vatanen keräsi joukkueen puolustajista eniten jääaikaa, mutta pystyi samalla kirjauttamaan itselleen pienimmän lukeman vastustajien vaarallisista laukauksista. Vatasen ollessa jäällä vastustajat pääsivät keskimäärin vain yhdeksän kertaa vaarallisille laukaisupaikoille.

Vatasen pelatessa parinsa Andy Greenen kanssa joukkue päästi vähiten maaleja ja kiekko pysyi vastustajan päädyssä enemmän.

Devils on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa seitsemäntenä. Helmikuun alku on ollut Paholaisille haastava, sillä joukkue on voittanut vain kerran viimeisestä viidestä ottelusta.

Vatasen siirtyminen oli hyvä veto Devilsin GM:ltä Ray Sherolta. Suomalaisen rooli kasvanee kauden edetessä, jos seura pystyy pitämään pudotuspelipaikan hallussaan.