Syvällä rypevältä liigajoukkueelta välillä iloisia uutisia – nuorten kultaleijonalle sopimus ensi kaudeksi!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspeleistä hyvin todennäköisesti karsiutuvalla KooKoolla oli tiistaina vaihteeksi iloisempia uutisia viestittävänä. Joukkue tiedotti nettisivuillaan, että se on solminut vuoden jatkopestin puolustaja Emil Kristensenin kanssa sekä käyttänyt puolustaja Miro Keskitalon ja maalivahti Juha Järvenpään sopimuksiin sisältyneet kauden mittaiset optiot.

Kolmikko nähdään oranssimustissa siis myös ensi kaudella.

– Emil on kantanut puolustuksessa suurta vastuuta koko kauden ja täyttänyt häneen kohdistuneet odotukset hienosti. Emil näki KooKoon parhaana paikkana kehittyä edelleen, mikä on meille iso asia, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen iloitsi nettisivuilla.

Kultasta luonnollisesti miellytti myös tammikuussa 2016 jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlineen Keskitalon ja Järvenpään jatkot.

– Miro on monipuolinen nuori puolustaja, jonka kehityskäyrä osoittaa ylöspäin. Hän sai tällä kaudella meillä kunnolla vastuuta ja vastasi hienosti huutoon. Näemme Miron luotettavana osana ensi kauden puolustustamme.

– Vaikean viime kauden jälkeen Juha on palannut vahvana KooKoo-maalille. Varsinkin kauden ensimmäinen puolisko oli mieheltä erittäin hyvä. Ensi kaudella maalilla nähdään taas luotettava taistelija, joka antaa kaikkensa illasta toiseen.

Tanskalaispakki Kristensen on ollut läpi kauden vähintäänkin hyvällä tasolla, sillä hän on painanut 47 ottelussa tehot 7+9=16. TPS:stä kesken kauden siirtynyt Keskitalo sen sijaan on nakuttanut kouvolalaisten sotisovassa pinnat 1+8=9 runkosarjan 36 mittelössä.

Viime kauden kokonaan missannut Järvenpää puolestaan on päässyt hyvin kiinni Liigan saloihin pitkän tauon jälkeen. Hän on pysäytellyt pikkumustia 38 ottelussa.

Vaikka vielä tätäkin liigakautta on jäljellä, kääntyvät katseet KooKoo-leirissä ensi kauteen positiivisella mielellä.

– Joukkueenrakennus etenee aikataulussa. Kaikkiaan olemme paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten tähän aikaan, Kultanen iloitsi.

KooKoon kannalta valoisat uutiset tulivat hyvään paikkaan, sillä niin paljon joukkuetta on viime aikoina koeteltu.

Pudotuspeleistä todennäköisesti karsiutuva joukkue ei ole ottanut viidessä edellisessä kamppailussa pisteen pistettä, lisäksi Patrick Björkstrand lähti joukkueen leiristä taannoin.