New York Rangers antoi maanantaina tylyn käskyn joukkueen tähtihyökkääjälle Rick Nashille.

Rangers vaati Nashia ilmoittamaan seurajohdolle 12 NHL-seuraa, johon hän suostuu siirtymään vaihtokaupassa. 33-vuotiaan maalipyssyn sopimuksessa on pykälä, jonka avulla hän voi kieltäytyä kauppaamisesta, jos kyseinen joukkue ei ole hänen 12 NHL-seuran listalla.

7,8 miljoonan dollarin jättimäistä kausipalkkaa ensi kesään asti tienaavan Nashin palkka vaikuttaa loppukauden ajan vielä 2,6 miljoonaa dollarin verran palkkattoon. Newsday-lehden tietojen mukaan Rangers on valmis ottamaan kanadalaispelurin 2,6 miljoonan dollarin palkasta osan itselleen mahdollisessa vaihtokaupassa.

Rangersin vaatimus tuli tällä kaudella 52 ottelua tehoin 15+10=25 pelanneelle konkarille täysin puskista.

– Kun minulta kysyttiin tätä, olin todellakin shokissa aluksi. Et odota tällaisen asian tapahtuvan, mutta tiedät sen tunteen heti, kun joudut toimittamaan sen listan, Nash valitteli Newsdaylle.

– Minun tavoitteeni on voittaa Stanley Cup Rangersin mukana ja pelata onnistunut kausi Rangersissä. Joten tämä on todella harmittavaa – siis bisnespuoli. Kun mietit listaa, mietit vain joukkueita, joilla on paras mahdollisuus voittaa Stanley Cup, tähtihyökkääjä paljastaa.

Nash on kaupattu urallaan vain kerran aikaisemmin. Se tapahtui kauden 2011-12 päätteksi, kun vuoden 2002 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana Nashin valinnut Columbus Blue Jackets kauppasi ykköstähtensä Rangersiin.

– Kun käyt läpi jotain asioita… Asioita, minne joudut siirtymään – ja ajattelet perhettäsi ja parasta paikkaa lapsillesi. Minulla ei ole mitään ideaa, miten selitän 3-vuotiaalle pojalleni, että hän ei voikaan kannattaa Rangersiä. Se liikkui heti ensimmäisenä päässäni. Joka kerta kun hän näkee maalin, hän alkaa laulamaan joukkueen maalilaulua. Tämä on rankkaa, mutta tämä on realismia, Nash harmittelee.