NHL:ssä leivottiin viime perjantaina suuri vaihtokauppa Ottawa Senatorsin, Pittsburgh Penguinsin ja Vegas Golden Knightsin kesken.

Vaihtokaupan suurin nimi oli Senatorsista Penguinsiin siirtynyt tähtihyökkääjä Derrick Brassard, mutta suorapuheinen asiantuntijalegenda Don Cherry nostaa kuitenkin esille toisenkin merkittävän palasen vaihtokaupassa.

Tämä merkittävä palanen on Cherryn mukaan romuluinen hyökkääjä Ryan Reaves, joka siirtyi kaupassa Penguinsista Golden Knightsiin.

– Kaikki puhuvat Brassardista, mutta odottakaapa minuutti. Muistatteko sen, että Sidney Crosby ei ole jättänyt tällä kaudella yhtään peliä loukkaantumisen takia väliin. Hän on ollut tässä vaiheessa NHL-uraa sivussa 185 ottelusta loukkaantumisen takia. Penguinsin kapteeni on ärsyttäjien kohde ja he etsivät keinoja päästä hänen ihon alle. Reavesin hankinta viime kesänä ratkaisi tämän ongelman, Cherry sanoi.

– Muistatteko viime kaudella, mitä Senatorsin puolustaja Marc Methot teki Crosbylle? Lupaan teille, että jos Reaves olisi ollut siellä, se ei olisi ikinä tapahtunut, ei ikinä, kokenut kiekkomies sanoi viitaten Methotin viikateiskuun viime kauden loppupuolella.

– Penguinsin GM Jimmy Rutherford sai Reavesin lähtemään – hän meni Vegasiin. Hän (Rutherford) teki ison virheen. Ja Penguins antoi Reavesista vielä ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Iso virhe Jimmy. Sinä tulet vielä katumaan tätä, koska hän suojeli Crosbyä, Cherry latasi.