Liiga muistuttaa nettisivuillaan, että tällä kaudella runkosarjan maalipörssiä hallinnut ranskalaislaituri Charles Bertrand rikkoi tiistain kierroksella ensimmäisenä pelaajana kuluvalla kaudella 30 häkin haamurajan. Täten Kärppien yhden kauden maaliennätys on kovaa tulosta tehneen Bertrandin saavutettavissa.

Ranskalainen lähestyy 30 maalillaan Kärppien yhden kauden maaliennätystä. Ennätys on Janne Pesosen nimissä kaudelta 2007-08, jolloin maailmanmestari kihautti 34 osumaa.

Myöskään 30 maalin haamurajan rikkoutuminen ei ole Liigassa ihan jokavuotista herkkua, sillä 2000-luvulla kyseinen raja on rikottu ennen Bertrandia vain 12 kertaa. Kovimman maalilukeman iski nykyisin HPK:ta edustanut Janne Lahti, joka teki Jokerien paidassa 37 maalia kaudella 2010-11.

Kovan haamurajan rikkonut ja hurjaa ennätystä lähenevä taituri saikin Liigan sivuilla ansaitusti hurjaa suitsutusta oululaisleiristä. Tahti on ollut hurja, sillä maaleja on syntynyt keskiarvollisesti yli joka toisessa pelissä.

– Scouttausosastolle Harri Ahon johdolla tästä menee tietenkin tunnustusta. Bertrandin perässä oli viime kaudella varmasti myös muita seuroja. Valmennus sai varmasti mitä halusivat: nopeutta ja luotettavuutta. Tiedettiin kyllä Charlesin potentiaali, mutta onhan kaikki mennyt todella yläkanttiin, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kehui hurjassa liekissä olevaa tähteä.

– Ykkösketju kantoi meitä varsinkin alkusyksystä. Ketju on tainnut olla koossa ensimmäisestä harjoituspelistä alkaen ja kausi on menty samassa koostumuksessa – onnistuneesti, Virkkunen jatkoi viitaten pitkään yhdessä pelanneeseen Julius JunttilaMikael Ruohomaa – Bertrand -trioon.

Ranskalaisen uskomattomasta liidosta kertoo myös se fakta, että tätä edeltävien kahden kauden yhteismaalimäärä runkosarjassa oli 31.