Jääkiekon olympiaturnaus ei ole lähtenyt Yhdysvaltojen joukkueella toivotulla tavalla liikkeelle. Joukkue kärsi shokkitappion ”jääkiekon kääpiömaa” Slovenialle ja hävisi murskaavasti Venäjän olympiaurheilijoille.

Slovakiaa vastaan USA oli tiukilla, mutta onnistui voittamaan 2-1.

Joukkue sijoittui B-lohkon kolmanneksi ja joutuu pelaamaan ylimääräisen pudotuspelin ennen puolivälieriä. Seuraava vastustaja selviää myöhemmin tänään, kun viimeiset lohkopelit ollaan saatu päätökseen.

Yhdysvaltojen joukkue ei lannistunut, vaikka Venäjän olympiaurheilijat veivät lohkovaiheen päätöspelin maalein 4-0. Amerikkalaiset uskovat edelleen, että joukkueen taso tulee riittämään pitkälle.

– En näe syytä, miksei pystyttäisi voittamaan. Meillä on hyvä joukkue, ja tulemme tekemään paljon hienoja asioita. Kun otamme tästä pelistä opiksemme, uskon meidän selviytyvän finaaliin, Jordan Greenway kertoi USA Hockeylle.

Yhdysvaltojen kapteeni Brian Gionta oli yliopisotasolla pelaavan Greenwayn kanssa samaa mieltä. Hänen mielestään pelin lopputulos ei kuvannut ottelun tapahtumia kokonaan.

– Meillä oli paljon hyviä maalipaikkoja. Olisimme päässeet peliin mukaan, jos olisimme saaneet irtokiekkoja enemmän. Säilytimme meidän pelisysteemin kasassa, eikä kukaan lähtenyt sooloilemaan.