Leijonalegenda Vellu Ketola varmana: ”Semeissä käydään moraalinen finaali Suomi–Ruotsi”

© Kuva: Panu Markkanen

Eilisen Etelä-Korea-ottelun ajoittaisista hankaluuksista huolimatta leijonalegenda Veli-Pekka ”Vellu” Ketola on vakuuttunut, että Suomi kukistaa tänään Kanadan.

– Perustan arvioni puhtaasti siihen, että Suomi on joukkueena parempi kuin Kanada. Me olemme pelanneet joukkueena omaa peliämme viimeisen vuosikymmenen. Meillä on aina selkeä sapluuna, mitä tehdään, miten pelataan ja mistä nappulasta painetaan, kun ollaan maajoukkueessa, Ketola sanoo.

– Kanadalla on hyviä yksilöitä, muttei huippuja. Ja se ei riitä voittamaan Suomea. Toki Kanadaa vastaan Suomen pitää jo onnistua, ei heitä noin vain hoidella. Mutta joukkueena meillä on homma paremmin hanskassa, siitä ei pääse mihinkään, Ketola korostaa.

Ketolan arvion mukaan Suomi ja Ruotsi ovat olympiaturnauksen ammattimaisimmat joukkueet.

”Meillä on aina selkeä sapluuna, mitä tehdään, miten pelataan ja mistä nappulasta painetaan.”

– Olympialaiset pitävät sisällään niin monenlaista ylimääräistä sählinkiä, että se pitää pystyä sulkemaan pois. Tuolla on kaksi joukkuetta, jotka pystyvät sen tekemään paremmin kuin muut. Semifinaaleissa nähdään Suomen ja Ruotsin uusintapeli, joka on moraalinen olympiafinaali. Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu, Ketola ennakoi.

Ketolan mukaan yksi Suomen ehdottomista – ja myös yllättävistä – vahvuuksista turnauksessa on ylivoimapeli.

– Sehän on postimerkkiä vaille valmis. Vastustajan pitäisi hyvin tietää, miten Suomi sen pelaa. Mutta se yllättää, että muut eivät vaan pysty pelaamaan sitä pois. Kerta toisensa jälkeen valelaukauksen jälkeen aukeaa koko vastustajan pakka ja paikka (Eeli) Tolvaselle, Ketola ihailee.

Myöskään Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue (OAR) ei Ketolan arvion mukaan juhli PyeongChangissa.

”Suomen ylivoimahan on postimerkkiä vaille valmis.”

– Tuohon isoveljeen (Venäjä) en oikein luota. He voivat sutata minkä tahansa pelin, kuten Slovakia-peli osoitti. Kun selkä menee suoraksi, niin se on suorassa. Heillä on henkilökohtaista taitoa enemmän kuin kellään, mutta tämä on joukkuepeli. Ei siellä voi paljon kokista juoda vaihtopenkillä, vaan pitää keskittyä pelaamiseen, Ketola heittää.